Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές διαδρομές

Εναν απολογισμό της δεκαετίας, μια μουσική παράσταση παραδομένη στον ακουστικό, αλλά και ηλεκτρικό ήχο, ξετυλίγει ο Διονύσης Σαββόπουλος,από σήμερα (11μ.μ.), στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111). Ο γνωστός τραγουδοποιός, με αυτές τις παραστάσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ολοκληρώνει τον κύκλο των ζωντανών εμφανίσεών του, καθώς στη συνέχεια θα φύγει για το Πήλιο, προκειμένου ν' ασχοληθεί αποκλειστικά με τη σύνθεση των νέων τραγουδιών του.

Στις παραστάσεις θα υπάρχουν και τα δύο μουσικά σχήματα, μια ηλεκτρική μπάντα και μια ακουστική. Στο πρώτο μέρος του τρίωρου προγράμματος θα τραγουδά μόνο με κιθάρες, ενώ στο δεύτερο στη σκηνή θ' ανεβαίνουν οι "δυνάμεις της φύσεως", οι μουσικοί του, με ηλεκτρικές διαδρομές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρεις νέες τραγουδίστριες, οι Δάφνη Καμένου, Νατάσα Φλουρή και Βασιλική Μάλτου. Παίζουν οι μουσικοί: Μάνος Αχαλινωτόπουλος (παραδοσιακά πνευστά), Κώστας Θεοδώρου (ακουστικό μπάσο), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο), Σταύρος Λάντσιας (κήμπορντς, ντραμς), Θανάσης Μπίκος (ακουστική κιθάρα), Σάτναμ Ραμγκότρα (ντραμς, κρουστά), Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα).

Ελληνικά - Βαλκανικά "χρώματα"

Μελωδικές διαδρομές σε μονοπάτια γνωστά και άγνωστα, ελληνικά και βαλκανικά παρουσιάζουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς από αύριο μέχρι και τις 17 του Γενάρη, στην "Ιερά Οδό". Μαζί τους κι ένας καλλιτέχνης της νέας γενιάς, ο Γιάννης Βαρδής.Είναι η πρώτη φορά, που ο δημοφιλής Γιουγκοσλάβος καλλιτέχνης ανεβαίνει σε χειμερινή σκηνή για συνεχόμενες εμφανίσεις στην Ελλάδα. Δύο ορχήστρες, η ορχήστρα του Γ. Νταλάρα και η δωδεκαμελής "χάλκινη" του Γκ. Μπρέγκοβιτς θα συνοδέψουν τους καλλιτέχνες, σ' ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει προσωπικές τους στιγμές, αλλά και μέρη κοινά, όπως τα κομμάτια από το δίσκο τους "Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα". Μια διαδρομή σε όλο του το ρεπερτόριο, που ξεκινά από την εποχή του "Δίχως την καρδούλα σου καρδούλα μου" και καταλήγει σε τραγούδια του, όπως το "Καράβια βγήκαν στη στεριά", θα παρουσιάζει ο Γ. Νταλάρας, ενώ στο πρόγραμμα, έχουν συμπεριληφθεί και αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, όπως το "Σ' αγαπώ γιατί είσαι ωραία".

Ο Γ. Βαρδής θα παρουσιάζει τραγούδια από το δίσκο του "Αμα δεις τα παιδιά", κομμάτια άλλων τραγουδοποιών (Κατσιμίχα κ. ά.), ενώ σε κάποια τραγούδια θα σμίγει τραγουδιστικά με τον Γ. Νταλάρα. Η "Ιερά Οδός" από φέτος, τρίτο χρόνο λειτουργίας της, καθιερώνει κάθε Κυριακή απογευματινή παράσταση, στις 8.30μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ