Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιθώριο, διαφθορά και όνειρο

Μια ταινία γοητευτική, πρωτότυπη, που κινείται ανάμεσα στο ονειρικό και στο πραγματικό, μια ιστορία ανάμεσα στο μύθο και στην αλήθεια, στο θρίλερ και στο χιούμορ, είναι η ταινία του Αλαν Ρούντολφ "Οι περιθωριακοί".Μια ταινία με εξαιρετική μουσική επένδυση και με την υπέροχη φωνή της Μάριαν Φέιθφουλ να ακούγεται συχνά, μια ιστορία που μας ξεναγεί στην "πόλη της βροχής". Ενας πρώην αστυνομικός, που είχε φυλακιστεί για το φόνο ενός εγκληματία, επιστρέφει στο καφενείο που σύχναζε παλιά και συναντά μια όμορφη γυναίκα την οποία ερωτεύεται. Εκείνη από την πλευρά της, από τη στιγμή που ο πρώην αστυνομικός εμφανίζεται στη ζωή της, αρχίζει να αποξενώνεται βαθμιαία από το φίλο της, που βυθίζεται ολοκληρωτικά στην παρανομία. Παίζουν οι: Κιθ Καραντάιν, Κρις Κριστόφερσον και Ζενεβιέβ Μπιζόλντ (ΕΤ-1 23.30).

Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Ο ψύλλος" του Δημήτρη Σπύρου.

Μια ευαίσθητη, τρυφερή ελληνική δημιουργία του Δημήτρη Σπύρου, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Κολοβό, Παντελή Τριβιζά και Δήμητρα Χατούπη. Ο "Ψύλλος" είναι ο τίτλος μιας χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας 12χρονος μαθητής, σ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας, ο Ηλίας Σειλαϊδης. Ψύλλος, όμως, είναι και ο ίδιος ο "εκδότης", που τόσο έχει ταυτιστεί με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια δεν τον φωνάζει με το μικρό του όνομα, αλλά όλοι του λένε: Καλημέρα ψύλλε.

Από το MEGA στη 01.15 "Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις" του Σίντνεϊ Λιούμετ. Με αυτήν την ταινία, ο σκηνοθέτης ολοκληρώνει την τριλογία του γύρω από το θέμα της διαφθοράς στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Παρότι το σενάριο δεν καταφέρνει να αποφύγει μερικές αμερικάνικες ηθικολογίες, εντούτοις παραμένει δυνατό και έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή. Με τους Νικ Νόλτε, Αρμαν Ασάντε και Τίμοθι Χάτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ