Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενοχλούν οι πρωτοβουλίες συντονισμού

(Του ανταποκριτή μας).-

Σε βήμα επίθεσης ενάντια στην Απεργιακή Επιτροπή που δημιουργήθηκε από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία της πόλης, επιχείρησαν να μετατρέψουν ο πρόεδρος του ΕΚ Θεσσαλονίκης, στελέχη του ΣΥΝ και της ΔΑΚΕ τη χτεσινή σύσκεψη με τα σωματεία των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, που θέμα είχε το συντονισμό της δράσης απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Στη σύσκεψη, όπου τελικά αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 22 του Δεκέμβρη,συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΘ, του ΟΤΕ, του ΟΛΘ, του ΟΑΣΘ, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και των Τραπεζών. Στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων κατήγγειλαν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας και κάλεσαν το ΕΚΘ να μπει μπροστά και να συντονίσει τον αγώνα τους.

Σχολιάζοντας τη μεθοδευμένη επίθεση κατά της Απεργιακής Επιτροπής, ο γγ του ΕΚΘ Θόδωρος Κυριακίδης,που αποχώρησε από τη σύσκεψη, δήλωσε: "Η επίθεση αυτή δείχνει πόσο ενοχλούνται από τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων να ξεφύγει το συνδικαλιστικό κίνημα από το τέλμα που το έχουν καταδικάσει οι συγκεκριμένες ηγεσίες. Τι είδους κινητοποιήσεις θέλουν ο πρόεδρος και η πλειοψηφία το δείχνουν, όταν υιοθετούν το πλαίσιο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Μια απεργία, χωρίς περιεχόμενο, με την ΟΝΕ που "κανείς δεν αμφισβητεί" - όπως λένε οι ίδιοι - την ίδια ώρα που όλα τα δεινά της εργατικής τάξης προέρχονται από αυτή την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση. Τα καλέσματα και οι πρωτοβουλίες όταν δεν εντάσσονται σε μια συνολική ρήξη με την κυβερνητική πολιτική, τότε εξυπηρετούν κινήσεις αποπροσανατολισμού και δημοσίων σχέσεων, που αποτελούν άλλοθι για την απουσία συντονισμένου αγωνιστικού προγράμματος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις άλλες δραματικές συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Τέτοια σκοπιμότητα και συνδικαλιστική συμπεριφορά δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου, γι' αυτό αποχώρησα από τη σύσκεψη. Καλώ όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Απεργιακής Επιτροπής για ενεργό συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στη ΔΕΘ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ