Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Σταματήστε τις διώξεις"

Διάβημα συνδικαλιστών του Πειραιά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς και στη Βουλή

Την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και διώξεων συνδικαλιστών, με "άνωθεν εντολή", κατήγγειλαν χτες συνδικαλιστές από σωματεία του Πειραιά που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,καθώς και διάβημα στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσουν οι διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον συνδικαλιστών και απλών εργαζομένων, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δουλιά. Συγκεκριμένα, στο "εδώλιο" καλούνται να προσέλθουν τέσσερις συνδικαλιστές και δυο εργαζόμενοι για τα γεγονότα του Οκτώβρη του '95 έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου εργάτες και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας δέχτηκαν άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης! Επίσης, δίωξη έχει ασκηθεί σε συνδικαλιστή ναυτεργάτη, μέλος του ναυτεργατικού σωματείου "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά που απαιτούσαν την απελευθέρωση συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ, οι οποίοι χωρίς αιτία είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επισκέφτηκε τη Βουλή, όπου και κατήγγειλε την ποινικοποίηση των αγώνων στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Ο βουλευτής του ΚΚΕΣτρ. Κόρακας,που συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία, καταδίκασε αυτές τις ενέργειες και όπως δήλωσε το ΚΚΕ θα υποβάλει αναφορά με βάση και τις καταγγελίες των σωματείων για να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ