Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΕ
Για τη... ΣΑΡΕΣΚΟ ανησυχεί ο ΣΥΝ!
  • Αποκαλυπτική η συζήτηση για τα ΚΑΕ στη Βουλή
  • Τα 80 δισ. του τιμήματος δεν υπολογίστηκαν ως έσοδα του προϋπολογισμού, υποστήριξε ο Ν. Χριστοδουλάκης

Με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη να διαβεβαιώνει ότι τα αναμενόμενα "οφέλη" από την πώληση των ΚΑΕ δεν αποτελούν έσοδο του προϋπολογισμού, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο να... ανησυχεί για το μέλλον της παρ' ολίγον αγοράστριας εταιρίας των καταστημάτων, συζητήθηκε χθες στη Βουλή το θέμα της αποτυχημένης πώλησης της δημόσιας αυτής επιχείρησης. Αφορμή ήταν σχετική Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά στις... ανησυχίες του Συνασπισμού σχετικά με την υπόθεση της εκποίησης των ΚΑΕ, ήταν ο πρόεδρός του Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε αποκλειστικά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκποίηση, με αποκορύφωμα το ερώτημά του: "Εγγράψατε τα έσοδα στον προϋπολογισμό του 1998. Πείτε μου, από πού θα τα καλύψετε, διότι προεξοφλήσατε την πώληση, διαμορφώσατε κλίμα εμπιστοσύνης στο κοινό, παραπλανήσατε τους μικροκαταθέτες για να έρθει σήμερα η ΣΑΡΕΣΚΟ να διαλυθεί συγκλονισμένη από τη διαδικασία. Και το γνωρίζετε πολύ καλά, ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Διαλύεται η εταιρία"!!!

Μάλιστα το παραπάνω ερώτημα προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε με τη σειρά του: "Εσείς ανησυχείτε γι' αυτό; "! Στη συνέχεια πάντως, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΝ, τόνισε ότι "η κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων ως έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Τα χρησιμοποιεί μόνο για τη μείωση του δημόσιου χρέους", το οποίο είπε, είτε μειωθεί το Δεκέμβρη είτε το Γενάρη, είναι το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ