Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι αυτός χαμογέλαγε...

ENA ΑΠΤΟ παράδειγμα της "υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής" της χώρας πήραμε χτες από την κοινή συνέντευξη, που έδωσαν οι Σημίτης - Σρέντερ. Ο Γερμανός καγκελάριος μάς είπε κατάμουτρα ότι δε συζητούν καν το θέμα των γερμανικών οφειλών από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο...

***

Κι ο Σημίτης δίπλα ....χαμογέλαγε! Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, παρακολουθούσε την επιεικώς προσβολή του Γερμανού ομολόγου του και πάλι καλά που δεν του είπε και "ευχαριστώ πολύ, που δεήσατε να δώσετε έστω μία απάντηση".

***

Τι να του πεις τώρα; Ο,τι και να του πεις, θα είναι λίγο. Αλλά είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση δε φείδεται σε λεονταρισμούς και δηλώσεις περί εθνικής περηφάνιας. Απλά, το κάνουν ...όπου και όταν τους παίρνει.

*******

Συνήθως, όταν οι Γερμανοί επίσημοι δεν είναι μπροστά...

***

Αλήθεια, γιατί δεν ...παρενέβη ο πάντα επιθετικός και λαλίστατος και ευέξαπτος Πάγκαλος; Μόνο με τους γραμματείς και τους μεταφραστές του υπουργείου του ξέρει να τα βάζει;

***

ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ τα τρακτέρ στο θεσσαλικό κάμπο και το ίδιο συνέβη με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, που πήρε τους δρόμους και τις ραχούλες, προκειμένου να πείσει τους αγρότες για την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

***

Λίγο δύσκολο όμως, αφού δεν είναι λίγοι οι καλλιεργητές, που υποτίθεται ότι τώρα θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί τη φετινή σοδειά τους και δεν έχουν πάρει φράγκο, ενώ βλέπουν και το εισόδημά τους να ...εξατμίζεται.

***

Φαίνεται πως και ο εν λόγω υπουργός δεν πήρε κανένα μάθημα από τα παθήματα του προκατόχου του και βαδίζει στα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια. Γιατί, όσο και να θέλει να βαφτίσει το κρέας ψάρι, το μαύρο άσπρο δε γίνεται.

***

Αν συνεχίσουν έτσι, λοιπόν, θα ...θερίσουν ό,τι έσπειραν και μάλιστα ...εκτός εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ