Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ο Καραμανλής τους ενώνει"

"Ο Καραμανλής αν κάποτε μας χώρισε σήμερα μας ενώνει όλους". Η φράση αυτή του διευθυντή του "Βήματος" Στ. Ψυχάρη αποτυπώνει, με ακρίβεια το πνεύμα των ομιλιών κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή της ΝΔ Π. Λαμπρία "Καραμανλής, ο φίλος".

Ο Γ. Ράλλης, αφού αποφάνθηκε "για πολλά χρόνια δε θα περάσει πολιτικός του διαμετρήματος του Κ. Καραμανλή", αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές της δράσης του πολιτικού της άρχουσας τάξης, είτε για να τον εγκωμιάσει είτε για επανακαταθέσει τη διαφωνία με ορισμένες αποφάσεις του, όπως η κρατικοποίηση της Εμπορικής και της "Ολυμπιακής".

Από την πλευρά του ο Λ. Κύρκος, μιλώντας ως "αντίπαλος" του Κ. Καραμανλή, στάθηκε επικριτικά μόνο στις επιλογές του Κ. Καραμανλή τη δεκαετία του '60, αλλά μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση, ιδιαίτερα για την επιλογή του Καραμανλή για ένταξη στην ΕΟΚ. Δεν έκρυψε μάλιστα ότι "είχε αναπτυχθεί οικειότητα" μεταξύ τους όταν ο Καραμανλής βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν σύσσωμη η ηγεσία της ΝΔ, εκτός από τον Μ. Εβερτ και την Ντ. Μπακογιάννη, ενώ από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκαν οι Απ. Κακλαμάνης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Π. Κρητικός, Παρ. Αυγερινός, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ