Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Αποτελεσματικότερος" από τον Σημίτη

Διαβεβαιώσεις στην πλουτοκρατία ότι θα εφαρμόσει, πιστά, αποφασιστικά και από την αρχή της θητείας του, την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, έδωσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες βράδυ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Αναζητούνται κυβερνήσεις, είπε χαρακτηριστικά, που θα εφαρμόζουν την πολιτική που εξαγγέλλουν προεκλογικά και με τις προγραμματικές τους δηλώσεις. Απαντώντας στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε "τι θα κάνουμε;", ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή της πολιτικής του. Επιχειρώντας ταυτόχρονα να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για τη διασφάλιση της "εργασιακής ειρήνης", υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε "συνεννόηση με τις παραγωγικές τάξεις".

Αναφερόμενος στο ρόλο του κράτους, επανέλαβε ότι αυτό θα είναι ικανό και φερέγγυο στο "να βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού". Υποσχέθηκε γρήγορες και"θαρραλέες" αποκρατικοποιήσεις εκφράζοντας μάλιστα τη χαρά του γιατί η κυβέρνηση Σημίτη "σέρνεται" πίσω από τις προτάσεις που κάνει η ΝΔ, ειδικότερα στις περιπτώσεις των ΚΑΕ, της "Ολυμπιακής" και των Αστικών Συγκοινωνιών. Ιδιαίτερα σαφής ήταν στο ζήτημα των κοινωνικών δαπανών λέγοντας ότι "δεν υπάρχουν ανελαστικές δαπάνες αλλά ανελαστικοί εγκέφαλοι". Παράλληλα μοίρασε απλόχερα υποσχέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις στους επιχειρηματίες στο όνομα της πραγματοποίησης των επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ