Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες και εντατικές δοκιμές

Στη Β Σκηνή του "Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας",η "Πράξη" παρουσιάζει, αύριο, το έργο του Γιάννη Χρυσούλη "Το μαγικό δωμάτιο",σε σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου,σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή.Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Ραμπαούνης, Ηλίας Στρατάκος.Τα τρία πρόσωπα του έργου αποτελούσαν στο παρελθόν ερωτικό τρίγωνο και συναντιούνται επί σκηνής, σε ένα ερωτικό παιχνίδι όπου αναπαράγονται οι παλιές τους σχέσεις, αλλά και νέες δημιουργούνται, καθώς η πραγματικότητα αναμειγνύεται με τη μνήμη και τη φαντασίωση.

  • Το έργο "Χάρβεστ, 2010" της Ινδής συγγραφέως Μαντζούλα Παντμανάμπχαν,που κέρδισε το Α Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πρωτότυπου Θεατρικού Εργου του Ιδρύματος Ωνάση το 1997, θα είναι το εναρκτήριο έργο του "Θεάτρου Τέχνης - Κ. Κουν", της οδού Φρυνίχου. Πρόκειται για ένα έργο μελλοντολογικό, επιστημονικής φαντασίας, που ο προβληματισμός του όμως αφορά στο παρόν, αφού έχει να κάνει με ανθρώπους του σήμερα, που η εξαθλίωση και η ανέχεια τους εξαναγκάζει να γίνουν άθελά τους θύματα, δότες οργάνων. Υποβάλλονται με μεθόδους προηγμένης τεχνολογίας σε σωματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες χάνοντας την πραγματική τους υπόσταση. Μεταβάλλονται σε άβουλα όντα, αλλοιώνονται οι συμπεριφορές τους, διαβρώνονται οι σχέσεις τους. Η μετάφραση είναι της Μάγιας Λυμπεροπούλου,η σκηνοθεσία του Μίμη Κουγιουμτζή,τα σκηνικά - κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου και η μουσική επένδυση του Αριστείδη Μυταρά.
  • Την παράσταση με γενικό τίτλο "Αντίο, κύριε Τσέχωφ" θα παρουσιάσει φέτος στην "Μπλε Σκηνή" του το "Θέατρο της Ημέρας".Πρόκειται για μια συρραφή του έργου για τον Τσέχωφ της Σελίν Μονσαρά "Αντίο, κύριε Τσέχωφ",σε μετάφραση Ανδρομάχης Μοντζολή και της "Αρκούδας" του Τσέχωφ σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη,με την Δέσποινα Στυλιανοπούλου και τον Γιώργο Κυριακίδη.Περιλαμβάνει ένα ακόμη σύντομο κολάζ από σκηνές αποχωρισμών και αναχωρήσεων από έργα του Τσέχωφ.Η σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία είναι του Λάκη Κουρετζή.Παίζουν επίσης: Εφη Παπαθεοδώρου, Αντώνης Περπινιάς κ. ά.
  • Το έργο του Χοσέ Τριάνα "Η νύχτα των δολοφόνων" παρουσιάζει μέχρι τέλος του Φλεβάρη η "Σχεδία" (Βουτάδων 34, Γκάζι), σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου,μετάφραση Βερονίκης Δαλακούρα.Παίζουν: Δανάη Δασκαλάκη, Ελένη Μακρή, Χρήστος Τακτικός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ