Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν περνάει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • Συγκλονίστηκε χτες ολόκληρη η χώρα από τις μαζικότατες κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών εκπαιδευτικών και εργαζομένων
  • Ο αγώνας συνεχίζεται πιο αποφασιστικά και πανελλαδικά συντονισμένος. Το επόμενο μεγάλο ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη, μέρα της πανεργατικής απεργίας
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ για τις χτεσινές μαθητικές κινητοποιήσεις

Ολόκληρη η χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, συγκλονίστηκε χτες από ένα μπαράζ δυναμικών και μαχητικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες τουλάχιστον 53 πόλεις, χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εργαζόμενοι απαίτησαν την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και διαδήλωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα τους για ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλους, που να ολοκληρώνει τη μόρφωση χωρίς φροντιστήρια, για επαγγελματική εκπαίδευση μέσα στη δημόσια - δωρεάν Παιδεία, για αύξηση των δαπανών στο 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία και ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα έδωσαν και την καλύτερη απάντηση, τόσο σε αυτούς που επιδιώκουν να περιορίσουν το όλο θέμα σε μερικές επιμέρους αλλαγές στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, αλλά και σε όσους επιχειρούν να διασπάσουν αυτό το πρωτόγνωρο για τα τελευταία χρόνια νεολαιίστικο κίνημα. Που δεν περιορίζεται στην άρνηση των αλλαγών τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση, αλλά βάζει επί τάπητος την ανάγκη για μια ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης προς όφελος του λαού και του τόπου.

Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Χτες το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με αποκλεισμούς δρόμων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και ανανέωσε το ραντεβού του αγώνα για τις 15 Δεκέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν από τα Συντονιστικά στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Η ΚΝΕ

Τις μεγάλες κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν χτες οι μαθητές σε όλη τη χώρα χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες για διάσπαση του μαθητικού κινήματος και τα "στημένα" επεισόδια δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Χαιρετίζουμε το μεγαλύτερο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε σήμερα (σ. σ. χτες) στην Αθήνα και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι μαθητές σε 55 πόλεις της Ελλάδας. Η μαζικότητα και ο παλμός των σημερινών κινητοποιήσεων αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της κυβέρνησης, παρά τις προσπάθειές της, δεν περνάει.

Οι προσπάθειες για διάσπαση του μαθητικού κινήματος και τα στημένα επεισόδια, που μοναδικό σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν, να χτυπήσουν και να προβοκάρουν το μαθητικό κίνημα, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της συντηρητικής αντιμεταρρύθμισης στην παιδεία, δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Οι μαθητές έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να φορέσουν κανένα καπέλο από αυτά που τους πουλάνε διάφοροι εξωσχολικοί διασπαστές. Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενωμένοι, μαζικά και μαχητικά, με πολύμορφες κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα. Αγώνες που συντονίζουν μέσα από τα δικά τους όργανα τις γενικές συνελεύσεις, τα δεκαπενταμελή και τα τοπικά συντονιστικά, τις πανελλαδικές συναντήσεις.

Στις 15 Δεκέμβρη συναντιούνται με τους απεργούς εργάτες, με όλο το λαό στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ