Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αριστα" στην ανηθικότητα

Ο εισαγγελέας του τόπου (σ.σ.: συγγνώμη, ο πρωθυπουργός εννοούσαμε), ξαναχτύπησε. Το νέο κατηγορητήριο δεν ήταν ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των ναυτεργατών. Ούτε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ούτε καν ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της 15ης Δεκέμβρη. Τούτη τη φορά, σήκωσε το δάκτυλο από βήματος Βουλής και ζήτησε την καταδίκη του ΚΚΕ, επειδή, λέει, "συμμετέχει" (!) στις μαθητικές κινητοποιήσεις!

***

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση και ο επικεφαλής της δεν έχουν καμία αίσθηση του μέτρου. Είναι τέτοιο το αντιλαϊκό μένος τους, είναι τέτοια τα αντικομμουνιστικά τους κατάλοιπα, είναι τέτοια η φιλοδοξία τους να ποινικοποιήσουν πλήρως την κοινωνική και πολιτική ζωή, που μέσα στον παροξυσμό τους δεν αντιλαμβάνονται ούτε το στοιχειώδες: πως μόνο κατηγορία δεν μπορεί να αποτελεί για το ΚΚΕ, ότι, πράγματι, συμμετέχει, στηρίζει, πρωτοστατεί στους αγώνες των μαθητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κατηγορία για το ΚΚΕ θα ήταν να μη συμμετέχει. Την ιδιότητα του"απόντος", του "συκοφάντη", του "εισαγγελέα" οι κομμουνιστές τούς τηνπαραχωρούν πλήρως.

***

Ομως, ο πρωθυπουργός χτες στη Βουλή προχώρησε ένα βήμα ακόμα. Δεν εθεάθη μόνο σε ρόλο αντικομμουνιστή "ντετέκτιβ", αλλά συνέχισε στη ρότα μιας ανήθικης προπαγάνδας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις δημοτικές. Ο συνεχιστής της πολιτικής των Μητσοτάκη - Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, ο άνθρωπος που όλοι τον ήθελαν για αρχηγό στη ΝΔ, όταν εκεί έψαχναν για πρόεδρο, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ βγάζει τους μαθητές στο δρόμο μαζί με τη ΝΔ, για να πληγεί διά του "ανίερου μετώπου" η κυβέρνηση! Εφτασε, παράλληλα, στο σημείο να υπονοήσει για μια ακόμα φορά την ύπαρξη "υποκινητών" - σας διαβεβαιούμε ότι δεν υπάρχει άλλος υποκινητής πέραν του κ. Αρσένη και εσάς του ιδίου, κ. Σημίτη - πίσω από τον εκπαιδευτικό αναβρασμό! Και να σκεφτεί κανείς ότι τρεις ώρες πριν, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θεωρεί και πάλι "υποκινούμενες" τις μαθητικές κινητοποιήσεις, απάντησε: "Δεν έθεσε ποτέ κανείς τέτοιο θέμα"! Λίγο αργότερα, ο κ. Ρέππας θα πρέπει να ενημερώθηκε ότι το θέμα, το (ξάνα)-έθεσε ο προϊστάμενός του! "Μηδέν" και στην αντιγραφή οι άνθρωποι.

Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΥΝ σε ρόλο υπεράσπισης της εξαγοράς συνειδήσεων (2005-11-29 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστές συκοφάντες των μαθητών (1999-09-14 00:00:00.0)
Ο ρόλος των κομμάτων (1999-02-10 00:00:00.0)
Αποστόλης Κρεωνάς (1997-05-03 00:00:00.0)
Επιτέθηκαν και σε μέλη της ΚΝΕ (1996-09-19 00:00:00.0)
Επίγονοι... (1995-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ