Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηχηρό μήνυμα από την Πάτρα

Η ενότητα, η μαζικότητα και το πάθος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης χθεσινής παμπατραϊκής παμμαθητικής συγκέντρωσης. Χιλιάδες μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα των Σχολείων και διατράνωσαν την απόφασή τους να ανατρέψουν το νόμο 2525 και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Από νωρίς το πρωί οι μαθητές από κάθε γωνιά της Πάτρας άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου, απ' όπου ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας πως ο νόμος που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση θα μείνει στα χαρτιά. Η πορεία πέρασε από τη Νομαρχία Αχαϊας, την οποία οι μαθητές χαρακτήρισαν "όχι της Παιδείας" αλλά "της βίας και της τρομοκρατίας", και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την πλατεία Ολγας, όπου ενώθηκαν με γονείς φοιτητές και καθηγητές σε μια συγκέντρωση που εσπευσμένα διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Αχαϊας με στόχο να καρπωθεί από τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως την απόφαση για διοργάνωση συλλαλητηρίου πήραν από κοινού η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, το ΝΑΡ και ο ΣΥΝ με κοινό στόχο να εμφανίσουν την αμέτοχη σε εκπαιδευτικούς αγώνες ΕΛΜΕ Αχαϊας σαν πρωτεργάτη των κινητοποιήσεων για την Παιδεία. Ενδεικτικό των στόχων τους αλλά και της "επαναστατικότητάς" τους, είναι το γεγονός πως με απόφασή της η ΕΛΜΕ Αχαϊας απέτρεπε τους καθηγητές που διδάσκουν σε υπό κατάληψη σχολεία να δηλώνουν απεργοί. Κι όμως, αυτοί οι πολύχρωμοι "επαναστάτες" προσπάθησαν να καπελώσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των μαθητών.

Τελικά, το μαθητικό ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους της Πάτρας δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η πολιτική της είναι καταδικασμένη στις συνειδήσεις των μαθητών και θα ανατραπεί με τον ενωμένο και πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα. Υποσχέθηκαν μάλιστα πως οι κινητοποιήσεις δε θα εκτονωθούν, αλλά θα υπάρξει ένταση των αγώνων μέχρι την τελική ματαίωση του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ