Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι λογιστές

Αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη, οι αρχαιρεσίες στην Ενωση Λογιστών Πρωτευούσης και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 14/12. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης, Κάνιγγος 27, τις παρακάτω ώρες: Πέμπτη - Παρασκευή 12μ. έως 7μ.μ. Σάββατο - Κυριακή 10π.μ. έως 5μ.μ. Δευτέρα 1μ.μ. έως 8μ.μ.

Με τη διακήρυξή της η ΕΣΑΚ Λογιστών καλεί τους λογιστές να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις που με συνέπεια πάλεψαν για τη λύση των προβλημάτων τους. Στη διακήρυξη τονίζεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την πολυμέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, τις επιδιώξεις του οποίου προωθεί με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο καταγγέλλονται οι πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ως "σύμμαχες της κυβέρνησης, που διακατέχονται από τη λογική της υποταγής στους μονόδρομους της ΟΝΕ και της "κοινωνικής συναίνεσης"".

Σχετικά με το νόμο 2515/97 και το ΠΔ 340/98, νομοθετήματα που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των λογιστών, αφού η εφαρμογή τους θα σημάνει τον μαζικό εκτοπισμό τους από το επάγγελμα, τονίζεται στη διακήρυξη: "Εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στην αγορά εργασίας και δημιουργούν ενδοεπαγγελματικές αντιθέσεις και αντιπαλότητες. Η ΕΣΑΚ Λογιστών από την πρώτη στιγμή στήριξε τα ΔΣ της Ενωσης και της Ομοσπονδίας στον πολύμορφο αγώνα τους για να μην περάσουν ο νόμος και το ΠΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ