Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Στο "σφυρί" περιουσιακά στοιχεία

Ως μονόδρομο παρουσιάζει η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας την απόφαση να προχωρήσει στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να καλύψει μέρος των οφειλών της προς την ΑΤΕ και το δημόσιο, ενώ ήδη έχει αποδεχτεί και τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει συντάξει η ΑΤΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η συνολική ρύθμιση των χρεών της προς αυτήν, τα οποία υπολογίζονται σε 3 δισ. δραχμές.

Το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η Ενωση Βέροιας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποταγής στις απαιτήσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ, δηλαδή της μετατροπής της σε μηχανισμό εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, ρουσφετολογικών προσλήψεων και αδιαφανούς διαχείρισης. Οι ίδιοι που επί χρόνια επιδίδονταν σε προσλήψεις, σήμερα αιτιολογούν την απόφασή τους για μείωση του προσωπικού, "βαφτίζοντάς το" πλεονασματικό. Οι ίδιοι που καταγγέλλουν ότι τα χρέη της σωρεύτηκαν από την κατακόρυφη μείωση της παραγωγής, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δε διεκδικούν μέτρα στήριξης της Συνεταιριστικής Οργάνωσης, αλλά υιοθετούν τις αποφάσεις της ΑΤΕ, που μαθηματικά θα οδηγήσουν σε οριστική χρεοκοπία.

Συνολικά μαζί με το χρέος προς τον ΕΛΓΑ που προέκυψε μετά τη μη απόδοση των παρακρατημένων εισφορών την τελευταία τριετία, τα χρέη της ΕΑΣ Βέροιας ξεπερνούν τα 4 δισ. Αμεσα για την κάλυψη μέρους του χρέους προς το Δημόσιο (ΕΛΓΑ), το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισε να πουλήσει ένα ακίνητο (από το οποίο προσδοκά να εξασφαλίσει 1 δισ.), μετοχές της από διάφορες εταιρίες, ενώ ζητά την εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση προκειμένου, μέσω διαγωνισμού, να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο όπου βρίσκονται τα παλιά εκκοκκιστήρια. Παράλληλα προσανατολίζεται στην αγορά των εγκαταστάσεων της ΑΓΡΕΞ, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών - μελών της, αφού στο τέλος θα επιχειρήσει να εμφανίσει και επενδυτική δραστηριότητα, για να πείσει πως το ξεπούλημα δεν πήγε στράφι...

Ηδη, ενόψει και της ρύθμισης των χρεών, έχει προχωρήσει η μετατροπή των βιομηχανικών σφαγείων σε ΑΕ, ενώ και το προσωπικό μειώθηκε κατά 40 άτομα (από 110 σε 70), μέσω προγραμμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης. Οι 70 που απέμειναν, είναι απλήρωτοι από τον Ιούνη, χωρίς να "βλέπουν φως" για το άμεσο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ