Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χειρουργεία χωρίς καθαρίστριες και πόρτες

"Ελάτε να δείτε κύριε υπουργέ" έλεγαν οι εργαζόμενοι παρουσιάζοντας την οικτρή κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου

Είναι πλέον φανερό ότι οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση μέχρι και η καθαριότητα στα χειρουργεία, τα οποία - μαζί με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - αποτελούν ίσως τους πιο ευαίσθητους χώρους των νοσοκομείων. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας για τις 13 χειρουργικές αίθουσες που υπάρχουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

"Ελάτε εδώ να δείτε: δεν έχουμε καθαρίστριες και πόρτες στα χειρουργεία",είπε χτες στον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα η νοσηλεύτρια Ε. Θεοδώρου.Ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Στ. Μιχαλάκος,που τον συνόδευε προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα... "Είσαι ψεύτης",τον διέκοψε μια φωνή.

Η κατάσταση που επικρατεί στα χειρουργεία δεν μπορεί να αποδοθεί. Πόρτες που δεν κλείνουν σωστά, χαρτιά και γάζες ματωμένες στο πάτωμα, χειρουργικά εργαλεία "πεταμένα" και μία καθαρίστρια, στην απογευματινή βάρδια, που προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος. Βεβαίως, το χάος δικαιολογημένα επικρατεί καθώς στο Νοσοκομείο γίνονται καθημερινά κατά μέσο όρο 50 χειρουργεία. Το πρωί υπάρχουν μία έως δύο καθαρίστριες και μία καθαρίστρια από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Υπάρχουν μέρες που τα χειρουργεία λειτουργούν ακατάπαυστα. Ωστόσο, η αποστείρωση τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί χωρίς προϊσταμένη (σ.σ. η τελευταία συνταξιοδοτήθηκε) και όχι σε 24ωρη βάση. Η αποστείρωση λειτουργεί με δύο χειριστές κλιβάνων μόνο τις πρωινές ώρες, ενώ ο κεντρικός κλίβανος του νοσοκομείου τις περισσότερες φορές παρουσιάζει βλάβες. Οπως μας είπαν εργαζόμενοι στα χειρουργεία, για τη σωστή λειτουργία των κλιβάνων χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και όχι βοηθοί θαλάμου και για τα υπάρχοντα χειρουργικά τραπέζια χρειάζονται επιπλέον δέκα νοσηλεύτριες.

Οι εργαζόμενοι στα χειρουργεία κατήγγειλαν τον πρόεδρο του Νοσοκομείου ότι τηρεί εχθρική στάση απέναντί τους και δεν κάνει τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, διότι πρωτοστάτησαν στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο πετιούνται οι καθαρίστριες μετά από 17 χρόνια δουλειάς (2023-02-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία (2018-10-12 00:00:00.0)
Επιχειρεί να παραδώσει την καθαριότητα σε εργολάβο (2015-03-27 00:00:00.0)
Χάνουν τη δουλειά τους οι καθαρίστριες (2014-12-19 00:00:00.0)
Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις (2005-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ