Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Προσανατολισμός στα προβλήματα

Τη δέσμευση πως θα συνεχίσει να είναι παρούσα και μπροστάρης στα προβλήματα της Καλλιθέας και στα δημοτικά δρώμενα και θα επιμένει μέχρι να αποδείξει την ορθότητα των δημοκρατικών διακηρύξεών της, εξέφρασε μέσα από τη Γενική Συνέλευσή της, όπου εκτιμήθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" (ΔΔΕ) Καλλιθέας.

Ο Αριστείδης Αβραμίδης,επικεφαλής της ΔΔΕ, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της προεκλογικής δουλιάς της παράταξης, όπως "ο σωστός προσανατολισμός στην καθημερινή πάλη μέσα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θετική ήταν η καθημερινή πορεία και δράση των μελών της δημοτικής κίνησης για την προώθηση και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της πόλης και του λαού, καθώς και η συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς της Καλλιθέας για συντονισμό κοινής δράσης και πάλης σε όλους τους τομείς". Εκτιμώντας το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΔΔΕ στις πρόσφατες εκλογές, ο Αρ. Αβραμίδης σημείωσε πως ήταν χαμηλότερο των στόχων που είχαν θέσει, οφείλεται στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες δόθηκε η εκλογική μάχη και τόνισε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο που έπαιξαν οι άλλες παρατάξεις. "Οι άλλες παρατάξεις, υπογράμμισε, εκτός από τα επιμέρους προβλήματα και την προσωπική τους προβολή, έριξαν μεγάλο βάρος στην υπόσκαψη της ενότητας της ΔΔΕ και του κύρους του υποψηφίου της. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν εσωτερικά προβλήματα και να κλονιστεί ένα μέρος των ψηφοφόρων".

Ο αγώνας αυτός, όπως έκαναν σαφές τα μέλη της Κίνησης, δεν ήταν ξέχωρος από τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Και στην πορεία αυτή η ΔΔΕ δε βρήκε κοινούς παρονομαστές με τις υπόλοιπες παρατάξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αφού "οι δύο πόλοι της συνδιοίκησης στην Καλλιθέα και η αντιπολίτευση είναι υποστηρικτές και εκφραστές της. Ο λαός της Καλλιθέας δεν ψήφισε όπως ήθελε, αλλά "βιάστηκε" από υποσχέσεις και παραπλανήσεις".

Απαντώντας σε όσους προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τη δημοτική κίνηση προεκλογικά σε ατέρμονες συναντήσεις και συνεργασίες και την κατηγόρησαν ότι δε συνεργάστηκε γιατί δεν ήθελε το καλό του δήμου, ο Αρ. Αβραμίδης είπε χαρακτηριστικά "η ΔΔΕ είναι από την ίδρυσή της μια δημοκρατική, δημοτική αριστερή παράταξη που απευθύνεται χωρίς εξαίρεση σε όλους τους κατοίκους της πόλης. Είμαστε ανοιχτοί σε όσους σέβονται το πρόγραμμα και τις λειτουργίες της, που στηρίζονται στο ήθος και το ύφος, στις δημοκρατικές αρχές της μακρόχρονης ιστορίας της".

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση για τον αναβρασμό που επικρατεί στο χώρο της παιδείας, όπου αποφασίστηκε επίσκεψη του επικεφαλής με αντιπροσωπεία της παράταξης στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Στους επόμενους μήνες θα γίνει γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέων οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ