Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Θύματα πάλι οι άνεργοι

Σε πειραματόζωα μετατρέπονται χιλιάδες άνεργοι μέσω των περιβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (ΤΣΑ) που εφαρμόζονται σε πολλούς δήμους, κυρίως της Δυτικής Αθήνας. Με αυτό τον τρόπο η κεντρική διοίκηση προσπαθεί να "χρυσώσει" το χάπι της ανεργίας και μέσω των ΤΣΑ και μοιράζει μερικές θέσεις εργασίας σε τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό ανέργων.

Με τη σειρά της, λοιπόν, η πλειοψηφία του Δήμου Αγ. Αναργύρων - προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ - καθώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από τη "Δημοτική Αναγέννηση", αποφάσισαν την εφαρμογή των ΤΣΑ και στους Αγ. Αναργύρους, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

"Με το πρόσχημα αντιμετώπισης της ανεργίας μέσω "συμφωνιών" και "προγραμμάτων" γεμίζουν οι τσέπες των μεγαλοεργοδοτών με εκατοντάδες δισεκατομμύρια από επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Ενώ τα λαϊκά στρώματα οδηγούνται στην εξαθλίωση", υπογράμμισε ο Γεράσιμος Θεοδωράτος,επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης". Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 350 θέσεις εργασίας που προβλέπονται για τη Δυτική Αθήνα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία που ξεπερνά το 18%.

Οι 20 θέσεις εργασίας που αναλογούν στο δήμο, αφορούν κοινωνικές υπηρεσίες (όπως φύλαξη των σχολείων, φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς), οι οποίες πρέπει να παρέχονται από την κεντρική διοίκηση. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρεται το κόστος αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στις πλάτες των δημοτών.

Οσο για την εφαρμογή των ΤΣΑ στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, ο Γερ. Θεοδωράτος επισήμανε ότι δεν είναι τυχαία. "Η εκμετάλλευση θα ενταθεί. Οι δημοτικές και δημόσιες - κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα - υπηρεσίες διαλύονται. Οι "απασχολήσιμοι" θα εργάζονται με συμβάσεις έργου ορισμένου - ελάχιστου χρόνου και οι αποδοχές τους θα είναι αντίστοιχες. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επιδόματα, κοινωνική ασφάλιση, συνταξιοδότηση".

"Πειραματική φάση εφαρμογής", χαρακτηρίζει η οικονομοτεχνική μελέτη το Φορέα Διαχείρισης. "Φάση που θα κρατήσει, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης, μέχρι να μετατραπούν οριστικά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εταιρίες πώλησης υπηρεσιών και έργων με βάση το μεγαλύτερο κέρδος. Το διάστημα που χρειάζεται για να αξιοποιηθούν οι οδηγίες της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τη λειτουργία της με πρόσθετα χαράτσια στους δημότες".

Τέλος, ο Γ. Θεοδωράτος τόνισε την τεράστια ευθύνη που έχουν οι αιρετοί. "Χρέος τους είναι να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων. Να γίνουν στήριγμα στους αγώνες τους για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που επιχειρούν να περάσουν μέσα από την ΤΑ. Να συμπαραταχτούμε στις προτάσεις των Συνδικάτων της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ