Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΔ
Παράσταση για ένα ρόλο

"Παράσταση για ένα ρόλο", αυτόν που θα υποδυθεί ο Κ. Καραμανλής, προορίζεται να αποτελέσει η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα πάντα γύρω από τη διοργάνωση (τελετουργικό, διαδικασία, κλπ.) έχουν προσχεδιαστεί και μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύουν τον "ηγέτη" Κ. Καραμανλή και να ενισχύουν την εντύπωση ότι το κόμμα βρίσκεται σε "τροχιά εξουσίας".

Στη Συνδιάσκεψη μετέχουν 2.500 μέλη της ΝΔ, αλλά δεν αναμένεται να εκφραστούν "διαφωνίες" ούτε από τους εσωκομματικούς αντιπάλους, μετά και τα τελευταία γκάλοπ για τα οποία η Ρηγίλλης φροντίζει να επισείει ως πανηγυρική επιβεβαίωση της πολιτικής της ηγεσίας. Εξάλλου, το λόγο στην ολομέλεια της Συνδιάσκεψης θα πάρουν επιλεγμένα στελέχη. Ετσι, μετά τον Κ. Καραμανλή που θα ανοίξει τις εργασίες το μεσημέρι του Σαββάτου, στο βήμα θα ανέβουν οι Εβερτ, Τζαννετάκης και Βαρβιτσιώτης, ενώ εισηγητές των τεσσάρων βασικών θεμάτων έχουν οριστεί οι Τ. Χριστοδούλου, Στ. Δήμας, Γ. Οικονόμου (ΟΝΝΕΔ) και Μ. Τζίμας (δήμαρχος Δράμας). Στο Συνδιάσκεψη δε θα παραστούν οι Μητσοτάκης, Ράλλης, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη θα παρουσιάσει τις γνωστές θέσεις της για τη λειτουργία και το μέλλον της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, εκτός από τους παραπάνω εισηγητές, οι ομιλητές θα πάρουν το λόγο για πέντε λεπτά, ενώ την Κυριακή η Συνδιάσκεψη θα σπάσει σε τρία τμήματα με ειδικά θέματα.

Στους 2.500 συνέδρους περιλαμβάνονται 1.413 λόγω κομματικής ιδιότητας (βουλευτές, ευρωβουλευτές, μέλη των ανώτερων οργάνων, πρόεδροι ΝΟΔΕ, κλπ.) καθώς και 575 στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 183 από τον αγροτικό τομέα, 101 συνδικαλιστές, 127 από τον εμπορικό τομέα και 138 από τον επιστημονικό. Σύνθημα της Συνδιάσκεψης είναι το "Πορεία προς το 2000".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ