Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Κοινωνικά άδικος ο προϋπολογισμός

Κοινωνικά άδικος ο προϋπολογισμός

"Καλούμε όλους εσάς και ιδιαίτερα τις γυναίκες βουλευτίνες να καταψηφίσουν αυτόν τον προϋπολογισμό που δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική πολιτική". Αυτό τονίζει ανάμεσα στ' άλλα η ανακοίνωση - διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας προς τους βουλευτές για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ολόκληρη η ανακοίνωση - διαμαρτυρία έχει ως εξής:

"Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

μέσα στο Δεκέμβρη θα κληθείτε να ψηφίσετε τον προϋπολογισμό του κράτους για το 1999.

Για τις γυναίκες της χώρας μας που βιώνουν καθημερινά με βάρβαρο τρόπο τη φτώχεια, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στο θέμα των κριτηρίων για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, ο προϋπολογισμός αυτός θα τις οδηγήσει ακόμα περισσότερο στην κοινωνική εξαθλίωση.

Θεωρούμε ότι είναι κοινωνικά άδικος γιατί:

  • Με τη συρρίκνωση των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, που χρόνο με το χρόνο συνεχώς μειώνονται, οι γυναίκες αναγκάζονται να υποκαταστήσουν το κράτος σ' αυτή του την υποχρέωση και ιδιαίτερα τώρα που οι υποτυπώδεις υπηρεσίες Πρόνοιας μεταφέρονται στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, αλλά και με την επιβολή νέων φόρων μέσα από τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
  • Με τη δραστική μείωση των δαπανών για την παιδεία, είναι πλέον όνειρο απατηλό για τη γυναίκα η μάθηση, ο πολιτισμός, η άθληση.
  • Με την περικοπή των δαπανών για την υγεία από βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, τείνει να γίνει εμπορεύσιμο είδος, πλήττοντας ιδιαίτερα τις γυναίκες οι οποίες, λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη παροχής δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης.
  • Με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πληρώνουν ακριβότερα τις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους εκάστοτε ιδιώτες.

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Καλούμε όλους εσάς και ιδιαίτερα τις γυναίκες βουλευτίνες να καταψηφίσουν αυτόν τον προϋπολογισμό που δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ