Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Στο πλευρό του κουρδικού λαού

Ο τουρκικός εθνικισμός και θρησκευτικός φανατισμός, ξεπέρασε ακόμα και τα όρια του Μεσαίωνα. Κήρυξαν έναν εξοντωτικό πόλεμο εναντίον ενός λαού, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, των Κούρδων, που αγωνίζεται χρόνια τώρα να αποκτήσει πατρίδα στα προγονικά του εδάφη, εθνική οντότητα, με τα ήθη και έθιμα, τις συνήθειες του τόπου του και τον πολιτισμό του.

Για να του ανακόψουν την ορμή και αγωνιστικότητα τού κατατρεγμένου αυτού λαού, θέλουν ν' αφανίσουν τον ηγέτη του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, γι' αυτό και τον κήρυξαν τρομοκράτη.

Εμπνευστής βέβαια και καθοδηγητής όλης αυτής της εκστρατείας, είναι η παγκόσμια πλουτοκρατική ολιγαρχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι και οι καθοδηγητές τους, φοβούνται πως αν οι Κούρδοι αποκτήσουν πατρίδα και ενωθούν σ' ένα κράτος, το Κουρδιστάν, θα χάσουν τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής.

Ετσι τώρα, οι μεγάλοι εγκληματίες και τρομοκράτες - οι ιμπεριαλιστές - θέλουν να δικάσουν τον Οτσαλάν σαν εγκληματία και τρομοκράτη. Μιλούν για τρομοκρατία, αυτοί που πρέπει να περάσουν από διεθνές δικαστήριο εγκληματιών πολέμου, για το ότι εξόντωσαν εκατομμύρια πολίτες σ' όλο τον κόσμο όπως, Χιροσίμα, Κορέα, Βιετνάμ, Ινδονησία, Σουδάν, Κύπρο. Αλλα και παλαιότερα για τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη γενοκτονία των Ελλήνων, και των Αρμένηδων. Ακόμη βαρύνονται για τον Εμφύλιο σπαραγμό του τόπου μας μετά την απελευθέρωση και σήμερα με την αιματοχυσία στα Βαλκάνια.

Αυτοί λοιπόν οι "σωτήρες" των λαών, που υποκινούν την ιμπεριαλιστική ηγεσία της Τουρκίας με τις επεκτατικές της βλέψεις, τολμούν να κηρύσσουν τρομοκράτη έναν ηγέτη που παλεύει μαζί με το λαό του για την ύπαρξή του, και την ελευθερία του.

Ομως, ένας λαός που παλεύει για τη λευτεριά του, όσο δύσκολος και αν είναι ο αγώνας του αυτός, στο τέλος θα δικαιωθεί.

Εμείς οι Ελληνες που έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές την αδικία σε βάρος μας, πρέπει να 'μαστε στο πλευρό του κουρδικού λαού, και να απαιτούμε λευτεριά στον ηγέτη του.

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ