Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Στην πλατεία Γεωργίου το απεργιακό ραντεβού

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη σημερινή απεργία είναι οι εργαζόμενοι της Πάτρας, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Απεργιακής Επιτροπής. Τα μέλη της Επιτροπής περιοδεύουν σε εργοστάσια και τόπους δουλιάς καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει, στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στους δρόμους και περικύκλωση της Νομαρχίας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νέους που πλήττονται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της.

Η επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας, αφού τα βρήκε με τον τοπικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων, τώρα θυμάται πως... εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και διοργανώνει συγκεντρώσεις εκτόνωσης, με στόχο τη διάσπαση και τον αποπροσανατολισμό. Σ' αυτές τις κινήσεις οι εργαζόμενοι απαντούν με τη δική τους μαζική, ενωτική, ταξική συγκέντρωση στην επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - πολυεθνικές στο όνομα της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) και της ΕΕ. Θεωρούν πως "ο δρόμος των εργατών είναι απεργία - διαδήλωση στην Πλατεία Γεωργίου, περικύκλωση της Νομαρχίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πολυεθνικών. Ο δρόμος των εργατών δεν είναι οι κυβερνητικές φιέστες της διοίκησης του ΕΚ, των ΠΑΣΚΕ - ΣΕΑΜ που οδηγούν στην υποταγή στους βιομηχάνους και στις πολυεθνικές".

Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που απευθύνει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας: "Τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν οι περιοδείες σε χώρους δουλιάς και γειτονιές των μελών της Απεργιακής Επιτροπής που καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου. Η Απεργιακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην πορεία που θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στον αποκλεισμό της Νομαρχίας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στον στόχο της ΟΝΕ, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες και τις διασπαστικές ενέργειες των τυχοδιωκτικών ομάδων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ