Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΝΙΑΙΑ ΙΟΝΙΚΗΣ"
Να σταματήσει το ξεπούλημα

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα στις εκλογές του Συλλόγου

"Η κυβέρνηση εμμένει στο ξεπούλημα παρά την αντίθεση χιλιάδων εργαζομένων της Ιονικής", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "ΕΝΙΑΙΑ Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση" Ιονικής, προσθέτοντας ότι "η ενίσχυση της "ΕΝΙΑΙΑΣ" είναι η απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και σ' όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες συνεργούν στο έγκλημα".

Η παράταξη καλεί επίσης τους εργαζόμενους, κατά τη Γενική Συνέλευση στις 19 Δεκέμβρη και τις εκλογές, να στείλουν "μήνυμα σε κυβέρνηση - εργοδοσία, κυβερνητικούς συνδικαλιστές και στους συνεργάτες τους: Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα της Ιονικής. Τα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματά μας, η απασχόληση, δεν παζαρεύονται".

Η "ΕΝΙΑΙΑ" καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί της για:

"Να μην πουληθεί η τράπεζα, αφού γνωρίζουμε ότι το πολυεθνικό κεφάλαιο που κρύβεται πίσω από κάποιον νέο Ανδρεάδη, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για την εθνική οικονομία, αλλά μόνο για το κέρδος. Να περιφρουρήσουμε την απασχόληση, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να βάλουμε φρένο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας και βελτίωση του εισοδήματός μας. Να αποκαλύψουμε το ρόλο της πλειοψηφίας των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΞΙΕΣ 2000) που λειτουργούν σαν δούρειοι ίπποι στις γραμμές των εργαζομένων".

Αναφερόμενη στις ευθύνες των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΗΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΞΙΕΣ 2000, η "ΕΝΙΑΙΑ" τονίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια στον ένα ή τον άλλο βαθμό συμφωνούσαν με την πολιτική του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, για ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σημειώνει επίσης: "αμφιβάλλουμε αν υπάρχει σήμερα εργαζόμενος στην Ιονική που να αμφισβητεί ότι αυτές οι ηγεσίες, τόσα χρόνια, είχαν αφήσει σκόπιμα στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ