Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθάνατος!

Τον Κώστα Παπανικολάου, υπόδειγμα μαχόμενου κομμουνιστή συνδικαλιστή, τίμησε σε ειδική εκδήλωση το σωματείο του, το Σωματείο Σερβιτόρων

Τον καθοδηγητή, τον άνθρωπο, τον κομμουνιστή συνδικαλιστή Κ. Παπανικολάου,που πριν 14 μήνες έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό, τίμησε την Κυριακή το Σωματείο Σερβιτόρων, του οποίου διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Σε μια ζεστή εκδήλωση ξαναζωντάνεψαν μνήμες και τα μάτια όλων δάκρυσαν στη θύμηση του μπάρμπα - Κώστα,που λες και ήταν εκεί και "πλημμύριζε" την αίθουσα με την παρουσία του.

Παρόντες, συναγωνιστές, αλλά και η οικογένειά του. Την εκδήλωση "άνοιξε" ο πρόεδρος του σωματείου Στ. Κουτέρης,θυμίζοντας κάτι που ο Κ. Παπανικολάου έλεγε και πίστευε βαθύτατα: "Οι εργαζόμενοι είναι δικοί μας. Να είστε πάντα κοντά τους. Να μην χαρίσουμε ούτε έναν".

Και συνεχίζοντας τόνισε: "Ηταν και θα είναι ο πρόεδρος, ο καθοδηγητής μας, νιώθουμε περήφανοι γι' αυτόν, του χρωστάμε πολλά και θα συνεχίσουμε στο δρόμο του".

Ενός λεπτού σιγή και παρατεταμένα χειροκροτήματα, συνοδευόμενα από τη λέξη "Αθάνατος", διαδέχτηκαν την ομιλία του συνδικαλιστή, για να πάρει το λόγο ο Κ. Μαραγκουδάκης, συνδικαλιστής και συναγωνιστής για 40 χρόνια του Κ. Παπανικολάου. Ο Κ. Μαραγκουδάκης αφηγήθηκε ιστορίες από την εξορία, τη φυλακή, από τους αγώνες ενάντια στη χούντα, για το 8ωρο, για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος κ.ά. Εξήρε την προσωπικότητα του Κ. Παπανικολάου και καταλήγοντας σημείωσε: "Ηταν αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ηταν και είναι παράδειγμα και έφυγε όρθιος, όπως έζησε".

Συγκινημένος ο Κ. Κυριαζόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Επισιτιστών, θυμήθηκε κοινές στιγμές του αγώνα με τον εκλιπόντα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γ. Τζήμας από τη διοίκηση του Σωματείου Σερβιτόρων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Ούτε στιγμή δεν αμφέβαλλε για τα δίκια της εργατικής τάξης και της ιστορικής της αποστολής. Η προσωπικότητά του σφυρηλατήθηκε στον αγώνα. Είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει τους εργάτες σε πρωτοπόρους αγωνιστές, να συσπειρώνει. Ας πάρουμε τη σκυτάλη του αγώνα και ας την κρατήσουμε όπως εκείνος".

Η εκδήλωση έκλεισε τιμώντας και ανακηρύσσοντας επίτιμο πρόεδρο του σωματείου τον παλαίμαχο συνδικαλιστή Τρ. Καλενδριανό.Παρευρέθηκαν ο Γ. Μαυρίκος από την ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τ. Γόντικας από την Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ, ο Χ. Κατσώτης γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Τουριστικά και Επισιτιστικά Επαγγέλματα, ο Β. Γεωργαντάς από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι φοιτητές δεν είναι μόνοι τους!» (2021-03-12 00:00:00.0)
Τα 43 Σωματεία που υπογράφουν το υπόμνημα (2020-04-11 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι φορείς που καταδικάζουν τα σχέδια δημιουργίας νέας ΝΑΤΟικής βάσης (2015-06-11 00:00:00.0)
Θρασύτατη επίθεση από τους μεγαλοξενοδόχους (2008-03-15 00:00:00.0)
Στην αλλαγή προσανατολισμού, η διέξοδος (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ