Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά σε ΟΣΚ - ΟΔΔΥ

Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Σχολικών Κτιρίων και Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού,αντιδρώντας στη μετατροπή των Οργανισμών σε ΑΕ και στην κατάργηση της δημοσιοϋπαλληλικής τους ιδιότητας και της μονιμότητας.

Σήμερα προχωρούν σε 24ωρη απεργία στα πλαίσια της πανεργατικής, ενώ αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη προγραμματίζουν επίσης στάσεις εργασίας. Ειδικότερα για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί κοινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή,καθώς τη μέρα αυτή αναμένεται να συζητηθεί νομοθετική διάταξη που αφορά το εργασιακό τους καθεστώς και η οποία θα συμπεριληφθεί στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο σχέδιο νομοθετικής διάταξης που τους δόθηκε, προβλέπεται ότι μετά τη μετατροπή των Οργανισμών σε ΑΕ, η εργασιακή τους σχέση μετατρέπεται σε ιδιωτικού δικαίου. Επίσης ότι το υπάρχον προσωπικό θα μπορεί να απολύεται για τους ίδιους λόγους που απολύονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη διατήρηση της δημοσιοϋπαλληλικής τους ιδιότητας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί σε συνθήκες ανώνυμης εταιρίας, με τη μετάταξή τους στα εποπτεύοντα υπουργεία και την απόσπασή τους στη συνέχεια στους οργανισμούς. Στα πλαίσια αυτά χτες συνδικαλιστές και από τους δυο Συλλόγους επισκέφθηκαν τη Βουλή και μοίρασαν σε όλους τους βουλευτές επιστολές με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ