Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέφτουν οι μάσκες

Το μάθατε; Ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο άτομα οι παράγοντες κοινωνικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Οσο για ολόκληρο τον κόσμο, μην τα ρωτάτε. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ναι, καλά διαβάσατε. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη μας είναι παράγοντες κοινωνικής ανωμαλίας.

Ολ' αυτά, βέβαια, σύμφωνα με τη χτεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο οποίος - ούτε λίγο ούτε πολύ - ισχυρίστηκε, ότι όσοι δεν πιστεύουν στον Χριστό είναι παράγοντες κοινωνικής ανωμαλίας και συμπλήρωσε, ότι μόνο όταν φοβάσαι το Θεό σέβεσαι τον άνθρωπο.

Αραγε, καταλαβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος, πόσο αντεπιστημονικές, έως και παράλογες είναι οι απόψεις του; Και όχι μόνον αυτό, συνειδητοποιεί άραγε πόσο διχαστικές και επικίνδυνες μπορούν να αποβούν; Μήπως, χρειάζεται να του θυμίσουμε ότι υπάρχουν μπόλικοι θεοσεβούμενοι καπιταλιστές, που μαζί με το εικόνισμα του Χριστού και της Παναγίας, λατρεύουν και προσκυνούν τη βαριά και πολύμορφη εκμετάλλευση του ανθρώπου και το χρήμα; 'Η χρειάζεται να του θυμίσουμε τους χιλιάδες άθεους κομμουνιστές, που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους, για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, την ειρήνη και τη φιλία των λαών;

Δε νομίζουμε, όμως, ότι δεν τα ξέρει. Ούτε μπορούν να οφείλονται οι προαναφερόμενες δηλώσεις σε κάποια επιπολαιότητα. Απλώς, ο Αρχιεπίσκοπος ρίχνει μία μία τις μάσκες και αποκαλύπτει σιγά σιγά το πραγματικό του πρόσωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ