Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απροκάλυπτα εχθρική στάση

Σε δύο βάρκες επιχειρεί να πατήσει η ηγεσία της ΝΔ με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παιδεία: Και να βοηθήσει την κυβέρνηση, ώστε να διασώσει την ουσία της "μεταρρύθμισης" έστω με κάποια αναστολή της, αλλά και να κερδοσκοπήσει με τη λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι αυτή η "διπρόσωπη" τακτική της ηγεσίας της ΝΔ να πέσει στο κενό, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανένα. Η απροκάλυπτα εχθρική της στάση απέναντι στους αγώνες των φορέων της παιδείας, όπως οι καταλήψεις στα σχολεία, την οποία περιφέρει με υπερηφάνεια προς τα "αφεντικά", δίνοντας καθημερινά εξετάσεις, είναι αρκετή για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για το ότι έχει καταλάβει θέση απέναντί τους.

Η τακτική αυτή επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, μετά το τέλος της οποίας ο εκπρόσωπος του κόμματος επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί "κωφεύει στις εκκλήσεις της ΝΔ για ουσιαστική μεταρρύθμιση". Ταυτόχρονα όμως, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεσή του στα χτεσινά συλλαλητήρια, λέγοντας ότι "τα συνεχή συλλαλητήρια, μαζί και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, έχουν διαλύσει τη ζωή στις μεγάλες πόλεις και κυρίως τη ζωή στην Αθήνα" (!).

Ουσιαστικά, δηλαδή, προτρέπει την κυβέρνηση, όπως έκανε προχτές και ο Δ. Αβραμόπουλος, να πάρει μέτρα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ