Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Δάσκαλος να του στείλεις τα παιδιά σου...

Τις αυταρχικές μεθόδους, που ακολουθεί ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λιβαδειά, πιστός υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να διασπάσει τους μαθητικούς αγώνες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το ΝΣ της ΚΝΕ Βοιωτίας και η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα, προχτές το πρωί και με αφορμή τις συνεχιζόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, ο κ. Γκριτζάπης, χρησιμοποιώντας τη θέση εξουσίας που κατέχει, διαμήνυσε στους μαθητές και τους γονείς του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς που τελεί υπό κατάληψη, μέσω ανακοινώσεων που μοίρασε στο σχολείο, ότι όσοι μαθητές θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν απογευματινά μαθήματα στο 4ο Γυμνάσιο, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Πίεσε μάλιστα και τους γονείς να συμβάλουν και εκείνοι, ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να σταματήσουν την κατάληψη.

Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις μαθητών, οι οποίοι και αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης στο σχολείο τους, καθώς και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Το ΝΣ Βοιωτίας της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του κ. Γκριτζάπη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα του αυταρχισμού που οικοδομεί η κυβέρνηση, ανίκανη να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των μαθητών που η ίδια η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική της πολιτική προκαλεί. Ταυτόχρονα, καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς από κοινού να μπλοκάρουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαιτώντας την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και διεκδικώντας ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις.

  • Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Λιβαδειάς, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει στο λαό της πόλης τις μεθοδεύσεις του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκριτζάπη, να διασπάσει την ενότητα και τη συσπείρωση των μαθητικών αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και καλεί το Δήμο και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να πάρουν θέση.

"Η ενέργειά του, είναι αντιδεολογική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική. Εκφράζει την κυβερνητική πολιτική που με τρομοκρατία και αυταρχισμό προσπαθεί να αντιμετωπίσει όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει, υπακούοντας στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της Λιβαδειάς να σταθεί στο πλευρό των μαθητών και στον αγώνα που διεξάγουν για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640 /98, διεκδικώντας ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ