Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάηκε το επιβατηγό πλοίο "Λέρος"

Ενα ακόμα σοβαρό χτύπημα για τη "Δωδεκανησιακή Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία" (ΔΑΝΕ), που ήδη "μετράει μέρες", αποτελεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές το βράδυ σε ένα από τα τέσσερα επιβατηγά πλοία της, το ΛΕΡΟΣ.Η φωτιά ξεκίνησε από τους χώρους ενδιαίτησης και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το κομοδέσιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Το πλοίο εδώ και 25 μέρες βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον προβλήτα του Αγίου Διονυσίου, για να εκτελεστούν οι εργασίες συντήρησης, στα πλαίσια της ετήσιας επιθεώρησης που διενεργείται στα πλοία της ακτοπλοϊας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις οχτώμισι το βράδυ. Στο πλοίο δε βρισκόταν προσωπικό ασφαλείας, παρά μόνον ο φύλακας, ο οποίος και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Γύρω στη 1 το πρωί το πλοίο ρυμουλκήθηκε στη νησίδα Αταλάντη που βρίσκεται κοντά στην Ψυττάλεια, επειδή άρχισε να παίρνει κλίση. Η φωτιά σβήστηκε χτες το μεσημέρι, όμως το ΛΕΡΟΣ πλέον αποτελεί έναν σωρό από παλιοσίδερα.

Οι ακτοπλοϊκές γραμμές που εκτελούν πλόες τα πλοία της ΔΑΝΕ είναι από τις πλέον επικερδείς και όμως η εταιρία έχει "πατώσει" από την κακοδιαχείριση και την κατάχρηση που έχει υποστεί. Τρία δισεκατομμύρια δραχμές καταχράστηκε ο πρώην πρόεδρός της, κ. Σολούνιας,ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, ενώ τα χρέη της στην Εμπορική Τράπεζα και σε άλλους φορείς έχουν φτάσει σε αστρονομικά ποσά. Για παράδειγμα, μόνο στο ΝΑΤ οφείλει ένα δισ. δραχμές. Επιπλέον, είναι αρκετοί και οι εφοπλιστές, όπως ο Αγούδημος,που καραδοκούν για να αναλάβουν την εκμετάλλευση των γραμμών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ