Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το φρικτό πρόσωπο της "Νέας Τάξης"

Ανεξακρίβωτος, ουσιαστικά, είναι ο αριθμός των θυμάτων στο Ιράκ, από τις πρόσφατες εγκληματικές επιδρομές των Αμερικανών και των Βρετανών Ράμπο της "Νέας Τάξης". Και μπορεί ποτέ να μη γίνει απολύτως συγκεκριμένος. Βασική αιτία γι' αυτό είναι και το γεγονός, πως οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν, κάθε φορά και νέα όπλα, οι συνέπειες των οποίων γίνονται ορατές μετά από χρόνια. Μια τέτοια περίπτωση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η χτεσινή "Καθημερινή", αναδημοσιεύοντας το σχετικό ρεπορτάζ της "Γκάρντιαν" και αφορά τον πόλεμο του 1991, όπου οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν βλήματα εμβαπτισμένα σε αραιωμένο ουράνιο, ένα ραδιενεργό υλικό που έχει γίνει γνωστό ως DU.

Στις 100 ώρες, που κράτησε ο χερσαίος πόλεμος του Φλεβάρη 1991, τα αεροπλάνα των ιμπεριαλιστών έριξαν στο νότιο κυρίως Ιράκ, περισσότερα από ένα εκατομμύριο τέτοια βλήματα. Εκεί, στο νότιο Ιράκ, παρουσιάζονται σήμερα και οι πλέον έντονες συνέπειες της ραδιενεργούς ακτινοβολίας. Εχουν τριπλασιαστεί, σημειώνουν οι αρχές, οι τερατογενέσεις βρεφών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, σημειώνει το ρεπορτάζ, οι γιατροί στο Νοσοκομείο "Χουσεϊν" της Βασόρα, όπου γεννιούνται καθημερινά 20 έως 30 βρέφη, καταγράφουν τις τερατογενέσεις σε ειδικό σημειωματάριο: "Τον Αύγουστο, είχαμε τρία μωρά χωρίς κεφάλια. Τέσσερα γεννήθηκαν με αφύσικα μεγάλα κεφάλια. Τον Σεπτέμβριο είχαμε έξι ακέφαλα και δύο με κοντά άκρα. Τον Οκτώβριο, ένα χωρίς κεφάλι και τέσσερα με παραμορφωμένα άκρα ή άλλου είδους δυσπλασίες".

Αγνωστες, αλλά φρικτές και απάνθρωπες πλευρές του κόσμου που θέλει να χτίσει ο ιμπεριαλισμός και η "Νέα Τάξη" του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ