Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με 161 ψήφους, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Με 161 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε προχτές ο γενικός προϋπολογισμός στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Βουλή και άρχισε τα μεσάνυχτα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές χωρίς "διαρροές" τάχθηκαν υπέρ και καθίστανται και τυπικά "συνένοχοι" σε έναν ακόμη προϋπολογισμό σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας.

Αναλυτικά η ψηφοφορία είχε ως εξής: Σε σύνολο 297 παρόντων βουλευτών υπέρ τάχθηκαν 161 βουλευτές και κατά 135 βουλευτές. "Παρών" ψήφισε, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, ο ανεξάρτητος - διαγραμμένος από τη ΝΔ - βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Απουσίασαν από την ψηφοφορία 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Σκουλαρίκης και ο Χρήστος Κηπουρός, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία απουσίασε ο Νικόλαος Αναστασόπουλος. Η ψηφοφορία έγινε χωριστά για τα κονδύλια (έσοδα - έξοδα) κάθε υπουργείου, ενώ δεν έγινε ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της Βουλής, που εγκρίθηκε σε παλιότερη Ολομέλεια του Σώματος.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα κονδύλια που αφορούν τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πήραν 9 ψήφους παραπάνω, δηλαδή 170 αφού, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθούν, οι βουλευτές του ΔΗΚΚΙ υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη κατηγορία καταψηφίζοντας τις υπόλοιπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ