Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Είπατε ψέματα, κύριε πρωθυπουργέ"

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ απαντά στις ανακρίβειες που είπε στη Βουλή ο Κ. Σημίτης σχετικά με το ΕΚΑΣ

Στις πρωθυπουργικές δηλώσεις σχετικά με τον δήθεν μεγάλο αριθμό συνταξιούχων που παίρνουν το περιβόητο ΕΚΑΣ, απαντά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας,παραθέτοντας τα ακριβή στοιχεία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται: "Με αγανάκτηση οι συνταξιούχοι ακούσαμε τον πρωθυπουργό, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, να ψεύδεται σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του επιδόματος της ντροπής, του ΕΚΑΣ, λέγοντας ότι το παίρνουν 360.000 συνταξιούχοι. Κάτι ανάλογο είπε και ο υπουργός Εργασίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, απαντάμε στον πρωθυπουργό: Ολο το ποσό του επιδόματος, 11.900 δρχ. που είναι σήμερα, το παίρνουν μόνο οι μισοί απ' τους 360.000, οι δε υπόλοιποι παίρνουν από 8.930 δρχ. μέχρι 2.980 δραχμές.

Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, για να πάρει ένας συνταξιούχος όλο το ποσό του ΕΚΑΣ, πρέπει οι συντάξιμες αποδοχές του να μην υπερβαίνουν τις 1.530.000 δρχ. το χρόνο, δηλαδή το μήνα 109.285 δρχ. Και αυτό, όταν το όριο φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια είναι 390.000 δρχ. και για δυο άτομα είναι περισσότερα από τα μισά.

Να πούμε ακόμα στον πρωθυπουργό ότι από την αποδέσμευση των κατώτατων ορίων συντάξεων του ΙΚΑ από τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη, κάθε συνταξιούχος της κατηγορίας αυτής έχασε πάνω από 1.200.000 δραχμές.

Αυτή είναι η αλήθεια, κ. πρωθυπουργέ. Σας ακούνε οι συνταξιούχοι και καγχάζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ