Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγελία της ΕΣΑΚ

Την εγκληματική κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ,με αφορμή την προχτεσινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και της κοινοπραξίας "Λόκριτς" για την πώληση της εταιρίας. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η κυβέρνηση "παραδίδει τη ΣΟΦΤΕΞ σε μια ετερόκλητων συμφερόντων κοινοπραξία, όπου οι πρώτες της απαιτήσεις είναι το κλείσιμο του μισού σχεδόν εργοστασίου, εκατοντάδες απολύσεις που τις βάφτισαν "οικειοθελείς" αποχωρήσεις και το πετσόκομμα βασικών εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων".

Η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ αναφέρει επίσης ότι "αυτό το έγκλημα σε βάρος της ΣΟΦΤΕΞ είναι η συνέχεια στο μακρύ κατάλογο των κλειστών σήμερα εργοστασίων, που ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση στους αεριτζήδες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που υποτίθετο ότι θα τις ανέπτυσσαν, όμως, αντίθετα, αφού πρώτα τις λεηλάτησαν, στη συνέχεια τους έβαλαν "λουκέτο", φεσώνοντας έτσι το δημόσιο".

Ακόμα η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, "που, όχι μόνο συναίνεσε, αλλά έβαλε και γερή πλάτη για να περάσει η πολιτική του ξεπουλήματος, οι "οικειοθελείς αποχωρήσεις" και το κλείσιμο τμημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ