Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για παιδιά και νέους

Η "Νέα Σκηνή Τέχνης",ανάμεσα στις άλλες παραγωγές της, παρουσιάζει φέτος το χειμώνα το ελληνικό λαϊκό παραμύθι "Ο Χρουσαϊτός Ατυς και η Βασιλοπούλα Ροδογάλη".Πρόκειται για μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων,που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο.Η παράσταση ανέβηκε στα Γιάννενα, όπου την παρακολούθησαν όλα τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ράτζου,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Αλεξίου,η κίνηση της Αγγελικής Στελλάτου και η μουσική του Ανρί Κεργκομάρ.Παίζουν: Ασπα Ανωγιάτη, Σοφία Βογιατζάκη, Κωστής Καλιβρετάκης, Χρήστος Νάστος κ. ά. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο "Θέατρο του Νέου Κόσμου", η παράσταση θα παιχτεί για τέσσερις Κυριακές, στις 11.30 πμ και 3 μμ, στο θέατρο "Αθηνών" της οδού Βουκουρεστίου.

  • "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ,σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Δ. Β. Σεϊτάνη,παρουσιάζεται από το "Θέατρο Νέων",στο "Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας".Τα σκηνικά - κοστούμια είναι τουΑγγελου Αγγελή,η μουσική του Νίκου Κυπουργού και οι χορογραφίες της Εφης Καρακώστα.Παίζουν: Αρης Τσαμπαλίκας, Μαρίτα Αμοργιανού, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Ευρυδίκη Ψαλτίδου κ. ά. Το "Θέατρο Νέων" σκοπεύει, επίσης, να οργανώσει παιδικά και νεανικά τμήματα θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής έκφρασης με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας διπλής σχέσης των παιδιών με τη θεατρική πράξη.
  • Την "Ιλιάδα" του Ομήρου παρουσιάζει φέτος το Θέατρο "Φούρνος" ειδικά για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους που θέλουν να ξαναζήσουν την εποχή της περιπέτειας. Το κείμενο του έπους αποδίδεται από τη μετάφραση τωνΝίκου Καζαντζάκη και Ιωάννου Κακριδή.Η θεατρική πράξη ξεφεύγει από τα στενά όρια του μαθήματος και βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν και τελικά να αγαπήσουν ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής γραμματείας. Η σκηνοθεσία είναι του Αργύρη Παυλίδη,τα σκηνικά - κοστούμια του Βασίλη Παπαγεωργίου.Παίζουν: Χάρης Εμμανουήλ και Αργυρώ Λούπη.Η μουσική και η μουσική εκτέλεση είναι του Νίλου Μενουδάκη.Την επιλογή των εικόνων έκανε ο σχολικός σύμβουλος Ι. Ρηγόπουλος.
  • Η Παιδική Σκηνή του "Νέου Θεάτρου" Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, την περίοδο των γιορτών, στο "Παλλάς" τον "Σιμιγδαλένιο" του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου,σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,σκηνικά Ολυμπίας Σιδερίδου,κοστούμια Χρύσας Μάντακα,μουσική Γιώργου Χριστιανάκη και χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη.Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Σοφία Στεφανίδου, Βασιλική Καραγκούνη, Μάγδα Νικολή κ. ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεατρικές διαδρομές (2003-06-26 00:00:00.0)
Πανελλήνια εξόρμηση των ΔΗΠΕΘΕ (2000-07-19 00:00:00.0)
Το θέατρο πάει... παντού (1999-08-25 00:00:00.0)
Βραδιές με θέατρο (1998-07-17 00:00:00.0)
Το θέατρο πάει παντού (1996-08-30 00:00:00.0)
ΔΗΠΕΘΕ επί τρία (1996-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ