Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις αντί δώρου

Την απόλυσή τους πήραν ως χριστουγεννιάτικο "δώρο" 10 εργαζόμενοι, της ομάδας του εργολάβου Ν. Ζάχου,ο οποίος έχει αναλάβει τις εργασίες καθαριότητας των Ελληνικών Διυλιστηρίων Απροπύργου (ΕΛΔΑ). Ο εργολάβος, μετά την, πρόσφατη, ανανέωση της σύμβασης έργου με τη διεύθυνση των ΕΛΔΑ, θεώρησε ότι οι 32 εργαζόμενοι που απασχολούσε ήταν πολλοί, ότι περίσσευαν οι 10, τους οποίους και απέλυσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν για δεύτερη φορά μέσα στο 1998 παρόμοιο πρόβλημα. Τον περασμένο Μάρτη, ο προηγούμενος εργολάβος, Πηρούνιας,τους εγκατέλειψε απλήρωτους και μέχρι αυτή τη στιγμή, αν και το πρόβλημα έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό, δεν έχει επιλυθεί.

Αμέσως μετά, την εργολαβία ανέλαβε ο Ν. Ζάχος, στον οποίο συνέχισαν να εργάζονται οι εργαζόμενοι του Πηρούνια. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, από τη στιγμή που ανέλαβε την εργολαβία ο Ν. Ζάχος, άρχισε και ένα όργιο τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, ενώ κάποιους απ' αυτούς τους απασχολούσε για οχτώ ώρες ημερησίως και τους πλήρωνε για εφτά.

Και στου "ΓΑΒΑΛΑ"

Σε 10 απολύσεις προχώρησε τον τελευταίο μήνα η επιχείρηση λατομικών μηχανημάτων "ΓΑΒΑΛΑΣ" στο Ζεφύρι, σε σύνολο 50 ατόμων, επικαλούμενη οικονομική αδυναμία.

Πρόκειται για επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η δραστηριότητά της έχει περιοριστεί κυρίως στην ανακατασκευή και συντήρηση λατομικών μηχανημάτων και λιγότερο στην παραγωγή.

Και αυτό, όταν στη χώρα μας βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά μεγάλα έργα, που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες λατομικού υλικού. Η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής και επιπλέον η παράδοση και των λεγόμενων μεγάλων έργων στις πολυεθνικές, οδηγεί στη συρρίκνωση και τον αφανισμό μεγάλες και μικρές βιομηχανίες μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ