Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόγραμμα "εμπειρίας" για άνεργους πτυχιούχους

Πρόγραμμα απόκτησης "εργασιακής εμπειρίας", το οποίο αφορά 4.000 άνεργους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρόκειται να μπει σε εφαρμογή βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης που δημοσεύθηκε στο ΦΕΚ.

Δικαιούχοι φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι επιχειρήσεις και οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δικαιούχοι ασκούμενοι είναι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, ηλικίας μέχρι 30 χρονών (γεννημένοι μετά την 1/1/1968).

Ωστόσο, οι κλάδοι στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν τελικά από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αφού όπως τονίζεται στην υπουργική απόφαση "οι ειδικότητες και οι τίτλοι σπουδών θα είναι αυτές που τελικώς θα ζητηθούν από τις επιχειρήσεις".

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 11 μήνες. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 7 δισ. δραχμές και χρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Οι δικαιούχοι ασκούμενοι εκτός από τις παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει ακόμα να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να μην έχουν εργαστεί σε θέσεις και ειδικότητες απασχόλησης των γνωστικών τους αντικειμένων για περισσότερους από 12 μήνες. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε πρώτη φάση είναι έντυπη αίτηση, τίτλοι σπουδών και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 ότι ο υποψήφιος εισέρχεται πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ