Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκόπιμη η απαξίωση της ΕΒΟ

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σχετικά με την πορεία και το μέλλον της ΕΒΟ, καταγγέλλει την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης με δημοσιεύματα στον Τύπο και αναμεταδόσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, με σκοπό να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρίας".

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, είναι ότι "η ΕΒΟ σκόπιμα οδηγείται σε παραγωγικό και οικονομικό μαρασμό, αφού κανένα σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει αναλάβει", ενώ "τα εργοστάσια σε Αίγιο, Μάνδρα και Λαύριο υπολειτουργούν".Συνέπεια αυτής της κατάστασης, είναι "να μην καταβάλλονται έγκαιρα οι μισθοί και για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών της αναγκών η εταιρία να καταφεύγει σε δανεισμό, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της με τεράστια τοκοχρεολύσια".

Το σωματείο καταγγέλλει και τη διοίκηση της ΕΒΟ, τονίζοντας ότι "το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο που κατέθεσε στα συναρμόδια υπουργεία, και το ενέκριναν, παρουσιάζει ένα σενάριο "εξυγίανσης", που όμως μοναδικό στόχο έχει να αιτιολογήσει την "αναγκαιότητα" μείωσης προσωπικού, στην πραγματικότητα μεθοδεύει τη συρρίκνωση και εκποίηση της ΕΒΟ".

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται το αίτημα των εργαζομένων για πραγματική εξυγίανση της εταιρίας, μέσα από την ενίσχυση και ανάπτυξή της, με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και της άμυνας της χώρας. Καλούνται δε, τα Μέσα Ενημέρωσης να ανοίξουν το "φάκελο" της ΕΒΟ και γενικότερα της αμυντικής βιομηχανίας "με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων του λαού, και όχι κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ