Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τους "χρυσώνουν το χάπι" με 150.000!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τους άνεργους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, με τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 150.000 δραχμών όλο κι όλο.

Με τον τρόπο αυτό και μοιράζοντας λιγότερα χρήματα σε περισσότερους ανέργους, δείχνει το "κοινωνικό πρόσωπο", όταν οι κάτοικοι της περιοχής Μαντουδίου - οχτώ χρόνια μετά την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων - βλέπουν το μεροκάματο "με τα κιάλια".

Αντίθετα, το υπουργείο Εργασίας αρνείται τις προτάσεις που έχει καταθέσει εδώ και δύο χρόνια το Σωματείο Ανέργων και Εργαζομένων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις Βορειοκεντρικής Εύβοιας για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, επιδότηση των ανέργων με το 80% του ΗΑΕ, καθώς και των νεοεισερχόμενων στην παραγωγή, μέχρι να βρουν δουλιά.

Σχετικά με την πρακτική αυτή της κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ, ο Χρ. Κατσιώτης, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό Απασχόλησης, δήλωσε τα παρακάτω: "Πιστεύω ότι η κυβέρνηση βλέποντας ότι η ανεργία, η εξαθλίωση, η φτώχεια στους εργαζόμενους ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς, προσπαθεί μέσα από εφάπαξ επιδόματα να καθησυχάσει τους άνεργους της περιοχής και να "χρυσώσει το χάπι" της ανεργίας. Τέτοιες πρακτικές δε λύνουν το πρόβλημα. Τα προβλήματα των ανέργων της περιοχής, αλλά και συνολικά της χώρας μας, συνεχώς οξύνονται και χρειάζονται διαφορετική λύση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα πιέζει για μια άλλου τύπου ανάπτυξη της χώρας, πέρα και έξω από αυτή που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - βιομήχανοι, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που οδηγούν στην παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας. Σήμερα, οι άνεργοι της περιοχής και της χώρας θα πρέπει να παλέψουν, να συντονίσουν τους αγώνες τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για πλήρη απασχόληση, παραγωγική ανάπτυξη, για να μειωθεί η ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ