Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι από τον Οκτώβρη!

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Χωρίς δραχμή πέρασαν τα Χριστούγεννα και απ' ό,τι φαίνεται θα περάσουν και την Πρωτοχρονιά οι 350 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, στην πτηνοτροφική επιχείρηση "Κελαϊδίτης και ΣΙΑ ΑΕ",που παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη, ενώ δεν τους καταβλήθηκε ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσπαθεί με δικαιολογίες να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ το σωματείο καταγγέλλει ότι "η εργοδοσία προχώρησε στην καταβολή μισθών σε κάποια τμήματα, οι εργαζόμενοι των οποίων πρέπει να εργαστούν και τις γιορτές, όπως είναι τα σφαγεία".

Το σωματείο καταγγέλλει ακόμα την αδιαφορία και την ένοχη σιωπή των φορέων του νομού (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιθεώρηση Εργασίας, εισαγγελικές αρχές, βουλευτές κ.ά.), αναρωτώμενο: "Αλήθεια, τι έγινε με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου που θα φέρει τις λύσεις και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων πριν τις γιορτές, σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης;".

- Σε "τέχνη" φαίνεται πως έχει αναγάγει ο εργολάβος Ν. Πηρούνιας - ο οποίος δραστηριοποιείται σε εργασίες καθαριότητας σε δημόσιους χώρους - τη μην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω εργολάβος χρωστάει τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) και το Δώρο Χριστουγέννων στους 60 περίπου εργαζόμενους στην καθαριότητα του Λιμένος Πειραιά, ενώ ακόμα δεν έχει επιδώσει τα επιδόματα αδείας δύο χρόνων.

Στην ενημέρωση των εργαζομένων που πραγματοποίησε ο ίδιος, ανέφερε ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν του δίνει λεφτά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ). Ομως όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο Ν. Πηρούνιας έχει προβλήματα με την Εφορία και γι' αυτό ο ΟΛΠ δεν του καταβάλει τα λεφτά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο εργολάβο. Τον περασμένο Μάρτη σε μια παρόμοια στιγμή, εγκατέλειψε απλήρωτους τους 60 εργαζόμενους που απασχολούσε στην καθαριότητα των ΕΛΔΑ. Αν και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ