Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους μηνύει κι από πάνω!

Για "συκοφαντική δυσφήμιση" και "παρεμπόδιση λειτουργίας" μηνύθηκαν ορισμένοι από τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" - κυρίως όσοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους - από τον νέο ιδιοκτήτη των καταστημάτων, Γαληνό.

Την περασμένη Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, η Αντζελα Ροδίτη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης για να πάρει κάποιο έγγραφο, απαραίτητο για το δικαστικό μέρος του αγώνα τους, εκεί έκπληκτη είδε τους αστυνομικούς να τη συλλαμβάνουν, πληροφορώντας τη για τη μήνυση!

Η εργαζόμενη κρατήθηκε στο Τμήμα από το πρωί έως αργά το απόγευμα, οπότε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος την άφησε ελεύθερη, αφού τα στοιχεία της μήνυσης δεν ήταν αρκετά για να απαγγελθεί κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο της μήνυσης, όπως παρατήρησαν και ο δικηγόρος και η εργαζόμενη, είχε παραποιηθεί η ημερομηνία κατάθεσής της, προφανώς για να είναι συνεχώς σε ισχύ η διαδικασία του Αυτόφωρου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η ενέργεια αυτή είχε αποκλειστικό στόχο τον εκφοβισμό τους ώστε να πάψουν να διεκδικούν δυναμικά τα δικαιώματά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ