Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πρωτοχρονιάτικες" απολύσεις στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στη νέα πρόκληση των Αγγελοπουλαίων

Σε νέο αντεργατικό χτύπημα προχώρησε η "Χαλυβουργική" των Αγγελοπουλαίων, λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά. Χτες το πρωί έστειλε με δικαστικό επιμελητή τις απολύσεις σε 7 εργαζόμενους. Με 4ωρη στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο και κλείσιμο της Εθνικής οδού, μπροστά στο εργοστάσιο, απαντούν οι εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι από τους απολυμένους είναι εργαζόμενοι με πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας στο εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή που κάνει απολύσεις, η επιχείρηση έχει προσλάβει περίπου 20 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με μειωμένα δικαιώματα. Ταυτόχρονα η διεύθυνση της επιχείρησης ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τις απολύσεις, με βάση το 2% που επιτρέπει ο νόμος.

Η συγκεκριμένη αντεργατική ενέργεια αποτελεί συνέχεια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη η "Χαλυβουργική". Τότε είχε απαιτήσει να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν καθημερινά 10ωρα! Επίσης, αλλαγή έναρξης της νυχτερινής βάρδιας που θα είχε ως συνέπεια τη συνολική ανατροπή του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας, αλλά και το να παίρνουν σπαστά ρεπό. Η προσπάθεια αυτή, εμπλουτίστηκε με προσωπικά εξώδικα κατά των εργαζομένων, ωστόσο τελικά σκόνταψε στην αποφασιστική και ομόφωνη αντίδρασή τους. Στη συνέχεια είχε θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα "οικειοθελών" απολύσεων, υποχρεώνοντας να αποχωρήσουν 17 εργαζόμενοι σε σύνολο 360 ατόμων.

Τη νέα "προκλητική και αντεργατική ενέργεια της "Χαλυβουργικής"" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο και επισημαίνει: "Αυτές είναι οι ευεργεσίες του κ. Παν. Αγγελόπουλου για τους εργαζόμενους που έδωσαν το αίμα τους για την επιχείρηση. Από τη μια μεριά απολύει και από την άλλη προσλαμβάνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με στόχο την αλλαγή των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων". Το σωματείο που συνεδρίασε εκτάκτως μετά τις απολύσεις και αποφάσισε κινητοποιήσεις, καλεί σε συμπαράσταση τα σωματεία, τους δήμους και τους φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ