Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Η αγωνιστική δράση της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών,που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο με τη διενέργεια ελέγχων στα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, άρχισε να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Χτες το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας διαβίβασε σε εφτά ναυτεργατικές Ενώσεις έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με το οποίο ζητούνται εν ενεργεία ναυτικοί, προκειμένου να εργαστούν ως φύλακες σε 152 παροπλισμένα πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας.

Η Επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,με τους ελέγχους που διενεργεί αποκαλύπτει καθημερινά το μέγεθος όχι μόνο της εφοπλιστικής ασυδοσίας, αλλά και της παρανομίας που συντελείται σε βάρος των ναυτεργατών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μαύρη εργασία κλπ.

Οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανέργων στα πλοία θα συνεχιστούν, ενώ έχει προγραμματίσει και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις επόμενες μέρες, όπως μαζικές παραστάσεις στο ΓΕΝΕ, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στο ΥΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ