Παρασκευή 1 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Με στόχο το Σίδνεϊ

Χρονιά των μεγάλων ραντεβού είναι το 1999 για την παγκόσμια υδατοσφαίριση, αφού υπάρχουν σημαντικές διοργανώσεις, όπως το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το παγκόσμιο κύπελλο που εκτός των άλλων θα κρίνουν και μερικά από τα εισιτήρια πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του 2000. Μέσα σε όλα αυτά το ελληνικό πόλο βάζει το δικό του "στοίχημα" που θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να κάνει αισθητή την παρουσία του στο διεθνές προσκήνιο.

Ας δούμε αναλυτικά τις πιο σπουδαίες διοργανώσεις στο χώρο της υδατοσφαίρισης που θα διεξαχθούν τη νέα χρονιά.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Φλωρεντία 2-11 Σεπτέμβρη):

Για πρώτη φορά, το 1999, πόλο και κολύμβηση χώρισαν τις σχέσεις τους και έτσι με απόφαση της ΛΕΝ (Ευρωπαική Συνομοσπονδία Υγρού Στίβου) θα διεξαχθούν δυο ξεχωριστές διοργανώσεις. Η Ελλάδα με την Εθνική ανδρών και την Εθνική γυναικών θα ριχτεί στη μάχη τον προκριματικών με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση. Οσον αφορά τους άνδρες στα κίνητρα για διάκριση θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια ομάδα παίρνει απ' ευθείας την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2000.

Η Εθνική ανδρών μετέχει στο Γ προκριματικό όμιλο με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Μολδαβία και τη Γαλλία, ενώ η Εθνική γυναικών μετέχει στο Β όμιλο με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ουκρανία. Την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Αςσημειωθεί ότι μετά από προσπάθειες της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας η χώρα μας θα είναι η διοργανώτρια και των δυο ομίλων και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ στις 18 - 20 Ιούλη.

Λογικά τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες μας δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού οι αντίπαλοί τους είναι στα μέτρα τους και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση. Οι υπόλοιποι προκριματικοί όμιλοι είναι: ΑΝΔΡΕΣ: Α ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Γεωργία. Β ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ουκρανία, Σλοβενία, Ισραήλ. Δ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβενία, Ολλανδία, Τουρκία, Λευκορωσία. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Α ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Γαλλία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχία.

ΦΙΝΑ ΚΑΠ - ΑΝΔΡΩΝ (Σίδνεϊ, 28 Οκτώβρη - 3 Νοέμβρη):

Στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ η Εθνική μας έχει τη δεύτερη ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο την πρόκρισης για την Ολυμπιάδα. Και αυτό γιατί από αυτή τη διοργάνωση θα δοθούν τρία ολυμπιακά εισιτήρια στις τρεις πρώτες ομάδες. Η αποστολή πολύ δύσκολη βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική μας καλείται να παλέψει με τις Ιταλία, Ουγγαρία και Γιουγκοσλαβία. Την "αφρόκρεμα" δηλαδή του παγκόσμιου πόλο.

ΦΙΝΑ ΚΑΠ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ (24-30 Μάη, Γουίπενγκ Καναδά):

Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τις Ελληνίδες. Στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στον Καναδά μετέχουν στο Α όμιλο με αντιπάλους την Ουγγαρία την Ιταλία και τη Ρωσία. Παράλληλα, όσον αφορά την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, αυτήν την παίρνει σίγουρα η πρωταθλήτρια και υπό κάποιες προϋποθέσεις και ο δεύτερος, αφού σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία την πρόκριση μέσω του ΦΙΝΑ ΚΑΠ θα πάρει μια ομάδα από την Ευρώπη και μια από την Αμερική. Ετσι εάν στο τελικό βρεθούν δυο ευρωπαϊκές τότε το εισιτήριο για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα θα πάρει μια ομάδα της Αμερικής έστω και εάν είναι 7η. Αλχημείες της ΦΙΝΑ βλέπετε.

Αντε και καλή χρονιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ