Κυριακή 3 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1998
Τα πάντα στους αντιλαϊκούς ρυθμούς της ΟΝΕ

Συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού ημερολογίου της χρονιάς που πέρασε

Η γενικευμένη επίθεση της οικονομικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ήταν αναμφισβήτητα το κύριο χαρακτηριστικό του 1998. Από τις πρώτες μέρεςκιόλας του χρόνου οι υπάλληλοι του ντόπιου και ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου έπιασαν δουλιά προκειμένου να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη - για τους λαούς - υπόθεση της ΟΝΕ και της καπιταλιστικής ενοποίησης στην Ευρώπη.

Η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίζεται από την ένταση των ρυθμών επιβολής των διαφόρων μέτρων στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, όπως επίσης και την αναβάθμιση της μέχρι πέρσι - πρόπερσι "αναγκαιότητας της ΟΝΕ", σε δήθεν "εθνική υπόθεση". Εναν στόχο, στον οποίο οι κυβερνώντες υπέταξαν τα πάντα. Από την εισοδηματική και φορολογική πολιτική, μέχρι την πολιτική στα θέματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης, διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου χρέους. Από τις επιλογές πλήρους υιοθέτησης των αξιώσεων των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών, μέχρι την ικανοποίηση των κερδοσκόπων των χρηματαγορών, που από τις αρχές του χρόνου σπεκουλάριζαν κατά της δραχμής και χάριν των οποίων έγινε η υποτίμηση του - για λίγα χρόνια ακόμα - εθνικού νομίσματος.

Το Οικονομικό Τμήμα της εφημερίδας επιχειρεί σήμερα να παρουσιάσει, συνοπτικά, τα βασικότερα γεγονότα που στιγμάτισαν την ελληνική οικονομία το 1998, όπως αυτά καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν από το "Ρ":


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ