Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι αγροτικοί αγώνες

Μετά τα προειδοποιητικά μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας, άμεσα, στα νέα μεγάλα συλλαλητήρια της 15 Γενάρη. Κι αυτό καθώς, μέχρι τώρα, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αδιαφορούν για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων του αγροτικού τομέα, των προβλημάτων των αγροτών που δημιούργησαν και επιτείνουν η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της καταστροφικής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που εφαρμόζεται στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ.

Πρόκειται για πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ.) που φυσικά υπηρετούν το κεφάλαιο. Στοιχείο ακριβώς αυτής της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, είναι η πολιτική στον αγροτικό τομέα. Αυτή η πολιτική, αποδειγμένα πια, με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, έχει συρρικνώσει δραματικά το αγροτικό εισόδημα και ξεκληρίζει μαζικά και βίαια χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Μόνο στο '98 ξεκληρίστηκαν περί τις 25.000 αγροτικές οικογένειες. Είναι η πολιτική του ΕΥΡΩ και της ΟΝΕ που στηρίζουν και υποστηρίζουν τα κόμματα, θιασώτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι αγρότες όπως και τα άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα αντιπαλεύουν, τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια αυτή την καταστροφική πολιτική που υλοποιεί η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση Σημίτη. Καταγγέλλουν και προειδοποιούν - όπως μόνον το ΚΚΕ από την αρχή έκανε - για τα χειρότερα που προετοιμάζονται φέτος εν ονόματι της ένταξης στην ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, με τα νέα αντιλαϊκά και αντιαγροτικά μέτρα όπως το σύμφωνο σταθερότητας και η "Ατζέντα 2000", με τη νέα δραματική μείωση των αγροτικών δαπανών και επιδοτήσεων. Ασφαλώς, όλα αυτά τα χρόνια με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες έχουν αποκτήσει μια τεράστια πείρα, έχουν σφυρηλατήσει την ενότητά τους στους αγώνες, έχουν διαπιστώσει την αξία της αλληλεγγύης στους κοινούς αγώνες για τα κοινά προβλήματα με τους άλλους εργαζόμενους, την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης.

Και, σήμερα, κλιμακώνοντας τους αγώνες τους, κατανοούν και τη μεγάλη αξία της αγωνιστικής συμπαράταξης με τα άλλα αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων, με τους αγωνιζόμενους μαθητές, καθηγητές και τους γονείς στο μέτωπο της Παιδείας και ότι έτσι μόνον μπορούν να αποκρούσουν τις διασπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των άλλων υποστηρικτών της αντιλαϊκής πολιτικής της. Αλλά και θα προωθήσουν το αγωνιστικό μέτωπο με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, στη βάση των κοινών προβλημάτων που δημιουργεί η καταστροφική πολιτική της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ. Αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης που ουσιαστικά στηρίζουν και τα άλλα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού προσανατολισμού, θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές υπερψηφίζοντας καθαρά το ΚΚΕ που τους ενημερώνει και στηρίζει αποφασιστικά τους αγώνες τους, πασχίζει για την οικοδόμηση του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου του λαού, για την ανατροπή της πολιτικής της ΟΝΕ, για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ