Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ευχές στην Μαλαίνα Ανουσάκη

Η εξαίρετη ηθοποιός, η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, η συντρόφισσά μας Μαλαίνα Ανουσάκη νοσηλεύεται από προχτές στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη την Κυριακή το βράδυ. Αισιοδοξία δηλώνουν οι θεράποντες γιατροί, καθώς χτες η Μαλαίνα Ανουσάκη επικοινωνούσε κάποιες στιγμές με το περιβάλλον της.

Η Μ. Ανουσάκη ξεκίνησε την πορεία της στο θέατρο παίζοντας σε ερασιτεχνικές παραστάσεις. "Παράλληλα, έκανα κάποια μαθήματα, αλλά τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα τότε" - θυμόταν, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο "Ρ", η Μαλαίνα Ανουσάκη."Ηταν γύρω στο '32 - '34. Η καταγωγή μου είναι από την Πελοπόννησο. Ο πατέρας μου ήταν από την Τρίπολη και η μητέρα μου Αρβανίτισσα. Ζούσαμε, όμως, στον Πόρο. Εκεί γεννήθηκα. Εγώ είχα πάντα μια καλλιτεχνική έφεση και κλίση".

Η πρώτη επαγγελματική της παράσταση ήταν στο θέατρο "Μουσούρη". "Παίζαμε ένα έργο των Γιανουκάκη - Γιαλαμά, ένα είδος μιούζικαλ, αλλά μας βρίσκει ο πόλεμος. Στην παράσταση, μαέστρος ήταν ο Σακκελαρίδης και επιστρατεύουν τον Μακρή,τον Δούκα και παίξαμε το "Μπράβο Κολονέλο" με πολύ μεγάλη επιτυχία", έλεγε στο "Ρ", ο οποίος εύχεται ολόψυχα στη γλυκύτατη Μαλαίνα να ξεπεράσει κι αυτή τη δοκιμασία και να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι της κατάγερη και χαμογελαστή, όπως ήταν πάντα, παρ' όλες τις φουρτούνες της ζωής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ