Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικίλες εκδηλώσεις

Με την παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη και του Σίμου Οφλίδη "Δυτικά της Σαλονίκης, στις παράγκες με τους κύκνους",από τις εκδόσεις "Παρατηρητής",ανοίγουν οι φετινές λογοτεχνικές εκδηλώσεις του "Παρατηρητή". Στα 20 πεζογραφήματά τους, για την εκτός των τειχών άγνωστη Δυτική Θεσσαλονίκη, μας ξεναγούν με μια αφήγηση που συνδυάζει τη γοητεία του παραμυθιού με την έγκυρη ιστορική αναζήτηση της ταυτότητας της πόλης. Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα (8.30μμ) στο βιβλιοπωλείο - αίθουσα τέχνης "Παρατηρητής" (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, σαν μουσική παράσταση, οι συγγραφείς, πλαισιωμένοι από τους Μίμη Καπνά (βιολί και κιθάρα), Στέφανο Καπνά (τουμπερλέκι), Αλέξη Οφλίδη (μπουζούκι), Θεοφανώ Οφλίδου (συνθεσάιζερ και κουτάλια) και Αντώνη Πανουσιάδη (τουμπερλέκι).

"Αναφορά στο έργο του Βασίλη Λιόγκαρη" είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει στις 18 του Γενάρη (6.30μμ) η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.Θα μιλήσουν τα μέλη της ΕΕΛ: Δ. Χαλιβελάκης, Ν. Αποστολοπούλου, Θ. Κοινής.Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Αννα Φόνσου, Χριστίνα Λιόγαρη και ο συγγραφέας Βασίλης Λιόγκαρης.Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της ΕΕΛ (Γενναδίου 8, 7ος).

  • Σήμερα (7.30μμ) στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, Αέρηδες), ο Στέφανος Ροζάνης (επ. καθηγητής Πανεπιστημίου Ν. Σορβόννης) θα μιλήσει με θέμα: "Ερμηνευτικές αναγνώσεις κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας".Στο πλαίσιο της σειράς ο Στ. Ροζάνης θα ερμηνεύσει το έργο του "Κωνσταντίνου Καβάφη: Μύρης - Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ.".Στον ίδιο χώρο στις 8/1 (7.30μμ) ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Φάνης Κακριδής θα μιλήσει με θέμα: "Θρησκεία και τέχνη στον αρχαίο ελληνικό κόσμο".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ