Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Δίχρονα" Μουντιάλ θέλει ο Μπλάτερ

Κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και των συλλόγων φαίνεται ότι ανοίγουν οι δηλώσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ Γιόζεφ Μπλάτερ, να διεξάγονται τα Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα που είναι μέχρι σήμερα. Οπως τόνισε ο Μπλάτερ, αυτό θα πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστούν οι εθνικές ομάδες, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το ισχύον σύστημα είναι αναχρονιστικό. "Οταν άρχισαν τα Μουντιάλ (1930), τα μέσα που υπήρχαν έκαναν τις αποστάσεις μεγάλες και τις μετακινήσεις δύσκολες. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει", δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αφήνοντας παράλληλα και αιχμές κατά της ΟΥΕΦΑ και του Τσάμπιονς Λιγκ. "Τα πολλά παιχνίδια που θα διεξάγονται κάθε χρόνο στο νέο διευρυμένο Τσάμπιονς Λιγκ φοβάμαι ότι θα κουράσουν τους παίκτες και πολλοί από αυτούς ίσως να μη θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπως για παράδειγμα το προσεχές, που θα γίνει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι υπάρχουν και οι εθνικές ομάδες και όχι μόνο σύλλογοι", κατέληξε ο Ελβετός πρόεδρος.

Πάντως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων Μπλάτερ ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από αυτούς που ήταν υπέρ και από άλλους που ήταν κατά. Συγκεκριμένα θερμοί υποστηρικτές της πρότασης του προέδρου ήταν οι δυο θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Φραντζ Μπεκενμπάουερ και ο Πελέ.

"Το σχέδιο του Μπλάτερ είναι φιλόδοξο και θεωρώ πως η ιδέα του είναι καταπληκτική και θα βοηθήσει την εξέλιξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου", δήλωσε ο Πελέ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Μπεκενμπάουερ.

Ομως υπάρχουν και αυτοί, όπως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, που δεν είδαν με καλό μάτι τις νέες προτάσεις και δηλώνουν υποστηρικτές των όσων ισχύουν μέχρι σήμερα. "Δε βλέπω το λόγο γιατί το Μουντιάλ πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Πιστεύω πως αν περάσει αυτή η πρόταση θα πρόκειται για αυτοκτονία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου", τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πουλ Χίλντγκααρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ