Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Ασφαλιστικά μέτρα από τον Κεφάλα

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε ο πρώην ιδιοκτήτης της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (ΣΟΦΤΕΞ),Κεφάλας, ζητώντας να δοθεί από τον ΟΑΕ η σύμβαση πώλησης της επιχείρησης και τα παραρτήματά της. Να σημειωθεί ότι ο Κεφάλας θεωρεί άκυρη τη μεταβίβαση της ΣΟΦΤΕΞ στον ΟΑΕ, όπως και την αύξηση των μετοχών της επιχείρησης και γι' αυτό το λόγο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, την ερχόμενη βδομάδα, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το θέμα της ΣΟΦΤΕΞ, από την οποία θα επιδιωχτεί να ξεπεραστούν μια σειρά νομικά εμπόδια που αφορούν το ξεπούλημα της εταιρίας, αλλά και να συγκαλυφτούν μια σειρά από παρατυπίες που απορρέουν από το προσύμφωνο πώλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική αυτή ρύθμιση θα προβλέπει ότι το δημόσιο αναλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δέσμευση για διαγραφή των χρεών της επιχείρησης, για επιστροφή του τιμήματος αλλά και όσων επενδύσεων εμφανίσουν οι αγοραστές ότι έκαναν, στην περίπτωση που δικαιωθεί ο Κεφάλας στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς και για, από πλευράς του, κάλυψη των απαιτήσεων του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων σε ποσοστό που δεν καλύπτονται από το προσφερθέν τίμημα. Με την ίδια τροπολογία παρακάμπτεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το επιχείρημα της γραφειοκρατικής καθυστέρησης, ρύθμιση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το τι η κυβέρνηση θέλει να αποκρύψει, καθώς η όλη διαδικασία γνωστοποίησης της πώλησης και απόφασης της Επιτροπής διαρκεί μόλις 20 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ