Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Συλλαλητήριο στις 20 Γενάρη

Παλλεσβιακό συλλαλητήριο στις 20 Γενάρη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι ελαιοπαραγωγοί της Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μια πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό, αφού σαν άμεσο αποτέλεσμα έχει τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο λάδι. Η συγκέντρωση, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των ελαιοπαραγωγών του νησιού, θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Η απόφαση για αγωνιστική παρέμβαση πάρθηκε ομόφωνα στην προχτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας της ΣΕΑ, στην οποία παραβρέθηκαν - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα - δήμαρχοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων του νησιού (ΕΚ, ΕΒΕ, Εμπορικού Συλλόγου, ΕΑΣ κλπ.), καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ΝΑΣ και νομαρχιακός σύμβουλος Βαγγέλης Παλαιολόγος.

Με το συλλαλητήριό τους, οι ελαιοπαραγωγοί θα απαιτήσουν αγωνιστικά λύση στα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν με τη νέα σοδειά, μετά την καταστροφική αναθεώρηση του κοινοτικού καθεστώτος και τις εξευτελιστικές τιμές που επικρατούν και φέτος στην αγορά του λαδιού. Παράλληλα, θα διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, τα οποία αφορούν: Στη στήριξη των τιμών παραγωγού, στην άμεση καταβολή των χρημάτων σε όσους παρέδωσαν τα λάδια τους στην παρέμβαση, στην άμεση και χαμηλότοκη χρηματοδότηση της ΑΤΕ για να μπορεί να παρεμβαίνει στη συγκέντρωση του λαδιού, αλλά και τη χρηματοδότηση του ΟΤΑ για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας. Κι αυτό γιατί εκτός από τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, αφού το λάδι αποτελεί το βασικό προϊόν του νησιού, οι περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί οδηγούνται στη χρεοκοπία, γιατί αδυνατούν να εξοφλήσουν τα καλλιεργητικά τους δάνεια, που ήδη έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα και επιβαρύνονται με τα γνωστά πανωτόκια της ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ