Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανανδροι - επίδοξοι παιδονόμοι

Νάτοι οι εκσυγχρονιστές!

Ελεγαν πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι, οι πολιτισμένοι, οι σοβαροί, οι ήρεμοι, οι διαλεκτικοί πολιτικοί, που ήρθαν να κυβερνήσουν με την πειθώ, με πρόγραμμα, με προοπτική.

Νάτοι οι άθλιοι κυβερνώντες!

Οι δικτατορίσκοι, οι θρασύδειλοι, οι βάρβαροι. Στέλνουν ασφαλίτες στα σχολεία να φοβίσουν, να συλλάβουν, να δείρουν, να ταπεινώσουν 16χρονα παιδιά!

Απαντήστε, ορέ παλικάρια:

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να βάζετε τους "μπράβους" του κράτους σας να δέρνουν τα παιδιά της Ελλάδας; Ανανδροι! Ποιος νόμος και ποιος αστυνόμος δικαιούται να ταπεινώνει τις ψυχές των νέων μας; Θα την πληρώσετε ακριβά γι' αυτό.

Ποιον δέρνετε και θέλετε να ταπεινώσετε, μωρέ;

Το κοριτσάκι των 16 χρόνων; Οι πατεράδες και οι μανάδες σκέφτονται ακόμα και το πώς θα μιλήσουν στα παιδιά τους για να μην δημιουργήσουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στον άδολο κι αγνό κόσμο τους κι εσείς σηκώνετε χέρι εναντίον τους, θέλετε να πλήξετε βάναυσα την αξιοπρέπειά τους και να σβήσετε τα όνειρά τους.

Δεν είστε κυβέρνηση, εσείς.

Κάτι φοβισμένα ανθρωπάκια της εξουσίας είστε, που κυβερνούν με εισαγγελείς κι αστυνόμους. Δειλοί και μοιραίοι. Ολιγόψυχοι και θρασίμια. Ανίκανοι κι άχρηστοι. Είστε η ντροπή της Ελλάδας, του πολιτισμού της.

Κι εσείς οι γλοιώδεις, οι αχρείοι συμβουλάτορες των ΜΜΕ, γιατί δε "βγάζετε το σκασμό";

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να δικαιολογείτε την κυβερνητική βαρβαρότητα εναντίον των 16χρονων, επικαλούμενοι την ανάγκη της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα των άψυχων θρανίων και τη λευκότητα των τοίχων, μέσα στο μαύρο φόντο των σχολείων της αμορφωσιάς και των αποκλεισμών; Ποιον ενδιαφέρει τι κάνατε εσείς ως μαθητές και παρουσιάζετε το δικό σας παρελθόν ως παράδειγμα μίμησης για το παρόν και το μέλλον; Ποιος νέος του σήμερα θέλει να καταλήξει όπως είστε εσείς, πρόωρα γηρασμένοι και ανέραστοι, άνευροι και κυνικοί, γλείφτες και βολεμένοι της εξουσίας;

Γι' αυτή τη βρώμικη "δημοσιογραφική" εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αγωνιζόμενων μαθητών, μ' αφορμή καταστροφές σε ορισμένα σχολεία από "στοιχεία" προβοκατόρικα, που δεν έχουν σχέση με τις καταλήψεις, τι ανταλλάγματα θα πάρετε; Ενα δεύτερο μισθό "κάτω απ' το τραπέζι", ακόμα; Ενα τηλεφώνημα ευγνωμοσύνης απ' τον Αρσένη και τον Σημίτη; Μια πρόσκληση στη δεξίωση του ιδιοκτήτη της "ΦΑΓΕ"; Και φτάνουν αυτά τ' ανταλλάγματα, για να διασκεδαστούν οι "μούτζες" των μαθητών στα πρόσωπά σας, η σιχασιά των νέων για το "επάγγελμα" του "δημοσιογράφου - Φιλιππινέζας" της εξουσίας; Αλλά τι ρωτάμε για "δημοσιογράφους", που δεν προσβάλλονται ακούγοντας το σύνθημα "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" κι ανθρώπους που "τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν πως βρέχει";

Υστερα, αυτή τη "συνωμοσία της σιωπής" των λεγόμενων πνευματικών ανθρώπων της Ελλάδας, πώς να την εξηγήσουμε;

Θα σιωπούσαν ο Γληνός, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, η Αλεξίου, αν ζούσαν σήμερα κι έβλεπαν την "εκσυγχρονιστική" βαρβαρότητα να απειλεί τον ελληνικό πολιτισμό, το παρόν και το μέλλον της νεολαίας μας; Οι σημερινοί "πνευματικοί ταγοί" γιατί το "βουλώνουν"; Δεν καταλαβαίνουν κι αδιαφορούν ή γνωρίζουν και είναι συνένοχοι; Πώς θέλουν τους νέους; Αμόρφωτα ζωντόβολα, προσκυνητάδες της εξουσίας, όπως τους θέλει η "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", ή αγωνιστές για ουσιαστική γνώση, για κοινωνική αξιοπρέπεια και προκοπή;

Δεν είναι πνευματικοί άνθρωποι όσοι δε μιλούν και δεν καταγγέλλουν την επιχείρηση μετατροπής της γνώσης σε αγοραίο εμπόρευμα. Βολεμένα ανθρωπάκια είναι που μετρούν το μπόι τους και νιώθουν πολύ λίγοι για ν' αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η επίθεση εναντίον της αγωνιζόμενης μαθητικής νεολαίας αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Και θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι επίδοξοι παιδονόμοι πως ο λαός μας δε θα επιτρέψει ποτέ να συντριβούν τα όνειρα των παιδιών του για ένα καλύτερο μέλλον. Ξέρει να φυλάει "Θερμοπύλες" κι ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι "βάρβαροι" και οι "Εφιάλτες"...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ